כל מה שאתה צריך לדעת על מאכלים גרמניים מסורתיים

האוכל הגרמני מאופיין בגיוון ובטעמים מעודנים. מנות אלו מקורן בתוצרת מקומית שהופכת את האוכל לבבי ומנחם את הטעם. ככזה, בטוח לומר שאפשרויות האוכל של גרמניה חורגות מהנקניקיות והכרוב הכבוש הטיפוסיים.

בסופו של דבר, לגרמניה יש הרבה מה להציע בכל הנוגע למנות המסורתיות שלה. אכן, מדובר במדינה עשירה שלא תרצו לפספס בטיול האוכל הבא שלכם. המשך לקרוא כדי ללמוד על כמה מהמנות המסורתיות של גרמניה.

קניגסברגר קלופסה

כשחושבים על אוכל גרמני מסורתי, המנה המעודנת הזו של קציצות צריכה לבדוק את ראש הרשימה שלך. המנה הטעימה הזו קיבלה את שמו מבירת פרוסיה המזרחית, קניגסברגר. מכוסה ברוטב לבן ארומטי וקרמי וצלפים ירוקים, מנת הקציצות הזו אהובה על סבא וסבתא וילדים כאחד.

במטבח הגרמני המסורתי, Königsberger Klopse מעורבב עם בשר טחון, שום, אנשובי, מלח, פלפל ותבלינים אחרים. כמו כן, התחושה המנחמת שמשדרת המנה הזו נזקפת לזכות הצלפים ומיץ הלימון שנוספו לה. בערים ברלין וברנדנבורג, מאכל זה נפוץ בבתים ובמסעדות.

לאבסקאוס

האוכל הגרמני המסורתי הזה אולי לא הכי מושך את העין, אבל הוא בטוח ישביע את הבטן שלך. בעקבות ההיסטוריה של יורדי הים של צפון גרמניה, labskaus הוא רסק עם בצל, תפוחי אדמה, חמוצים, ובשר מלוח שמוסיפים טעם למנה. והכי חשוב, את המנה הזו מומלץ להגיש עם רולמופס כבושים וקורנישון שמעלים את טעם האוכל.

כיום, אוכל זה פופולרי בערים קיל, ברמן והמבורג. כמומחיות קולינרית, המנה הזו עדיין נחשבת לאחד המאכלים הגרמניים הטובים ביותר לריפוי הנגאובר. כמו שאומרים, האוכל הזה הוא בלגן יפהפה שלא תרצו לפספס.

Brot & Brötchen

בתרגום, אוכל זה מתייחס לכיכר לחם גרמנית. בדרך כלל, לחם זה נהנה בכל ארוחה של היום. לארוחת בוקר, צהריים או ערב, עדיף לשלב את הלחם הזה עם לחמניות בשר בצד.

אפשר לומר בבטחה שהגרמנים אכן אוהבים את הלחם שלהם. המדינה מתהדרת במגוון רחב של לחמים - לחם לבן, שיפון וחיטה - שמביאים ארוחה דשנה ומספקת. בהשוואה לכיכרות הלחם מספרד ואיטליה, Brot & Brötchen כבדים יותר ועמוסים במרכיבים.

קאריוורסט

זהו אחד המאכלים הגרמניים המסורתיים הפופולריים ובמראהו, הוא דומה לצ'יפס. מזון זה נחשב יותר לחטיף הנאכל תוך כדי תנועה. בדרך כלל, קאריוורסט היא צלחת מלאה נקניקיות קצוצות, צ'יפס וקטשופ חריף המונחות בצד. טעם האומאמי מהחטיף הזה גורם לך לרצות לאכול יותר ולשלב אותו עם פילזנר .

העיר ברלין משתרעת בדוכנים ובקיוסקים שמוכרים קאריוורסט בכל פינה. ככזה, אין זה פלא שהעיר הזו התפרסמה בזכות החטיף האהוב הזה. אנשים מכל העולם לא מפספסים את ההזדמנות לטעום קאריוורסט אם הם מבקרים במקרה בגרמניה או בעיר ברלין.

שׁנִיצֶל

יש ויכוח על מקור המנה הזו. רוב האנשים טוענים ששורשיו של השניצל באוסטריה ולא בגרמניה. עם זאת, האמת, המנה הזו הגיעה במקור מאיטליה.

השניצל הגרמני עשוי בעיקר מבשר רך כמו חזיר, עגל או בקר. לאחר מכן, הוא לחם ומטוגן ולאחר מכן מצקת עם מגוון רטבים מיוחדים. בדרך כלל, רוטב פטריות מוזג על המנה הזו. אפשרות פופולרית נוספת היא רוטב לבן שמנת מעורבב עם פלפל.

בעיקרון, כמעט הכל הולך טוב עם המנה הגרמנית המסורתית הזו, החל מתפוחי אדמה מטוגנים פריכים ועד יין תפוח קר ורענן, אין באמת אפשרויות רעות.

Kartoffelpuffer & Bratkartoffeln

למנה גרמנית של Kartoffelpuffer יש דמיון בולט לפנקייק. בדרך כלל, מנה זו משודכת עם פירה, ביצים ובייקון במהלך ארוחת הבוקר. כמו כן, יש מנה צדדית של בשר פרוס ורסק תפוחים המושלם לאכילה במהלך צהריים וערב.

מצד שני, Bratkartoffeln הוא הטייק של גרמניה על הפירה המטוגן הקלאסי. מנה זו מטוגנת עם בצל או שומן בייקון ולאחר מכן נהנית ממנה במהלך כל ארוחה או ארוחת בוקר. זו הסיבה ש- Kartoffelpuffer & Bratkartoffeln משולבים יחד כמאכלים גרמניים מסורתיים, מכיוון שהם מלווים זה את זה בצורה מושלמת

עוד הרבה

גרמניה היא ביתם של מאכלים מסורתיים רבים יותר שלא תרצו לפספס אם אי פעם תבקרו במדינה כגון Käsespätzle, Rouladen, Eintopf, Sauerbraten ועוד. זוהי מסורת קולינרית עשירה באמת ומכילה משהו לכל טעם.