איך לבשל אורז סושי

אתה עשוי להיתקל בכמה דרכים שונות לבישול אורז סושי. עם זאת, ישנה שיטה מסורתית שתעניק לכם תוצאות מצוינות בכל פעם וניתן להגיע אליה באמצעות האביזרים הקונבנציונליים שכבר יש לכם בבית.

מילה על סושי רייס

מתכונים רבים הדורשים אורז סושי יציינו אורז סושי בלבד. אם אין לכם זמן לצוד אורז סושי, תמיד תוכלו לחפש אורז קצר גרגיר או אורז ריזוטו. אלו הם תחליפים טובים להכנת אורז סושי מאחר וגרגרי האורז קצרים יותר. אורז ארוך הוא בחירה גרועה מכיוון שהוא יכול בקלות להישבר ולהיות עיסתי כשמגיע הזמן לעבוד עם אורז מבושל.

אתה גם רוצה להיות בטוח לשטוף את האורז שלך מראש לאחר מדידתו. זאת על מנת שתוכלו להשיג אורז לבן בוהק שתכיל בתוכו בדיוק את הכמות הנכונה של עמילן. מותגים אחרים של אורז קצר גרגירים לא תמיד צריכים להישטף כמו אורז סושי. מספר השטיפות הממוצע עבור אורז סושי הוא פי שלושה, כך שיש לך מים בעלי מראה מעט מעורפל עד השטיפה השלישית.

עדיין צריך לשטוף אורז קצר גרגירי רגיל עד שיש לו אותו מראה מעורפל במים לפני שנותנים לו להיספג. מתכון זה דורש גם השרייה המאפשרת לכל גרגר אורז לספוג את הכמות הנכונה של מים לפני בישולו. ללא השרייה מוקדמת, האורז יהיה בעל מרקם לא אחיד שיכול לנוע בין מבושל מספיק לאורז מבושל יתר על המידה. שיטה זו גם עוזרת לחום להגיע למרכז כל גרעין אורז.

השרייה מוקדמת גם עוזרת להפחית את זמן הבישול ועוזרת למנוע מהאורז להיצמד לתחתית הסיר.

מה אתה צריך:

  • סיר בישול בינוני עם מכסה
  • מסננת רשת
  • סיר קטן
  • קערה לשטיפת אורז
  • כף אורז או מרית שטוחה
  • כוס בישול אורז או כוס מדידה
  • כַּף
  • כַּפִּית

רכיבים:

  • 2 1/4 כוסות אורז סושי יפני (קצר גרגר) (ריזוטו קצר גרגיר או כל אורז קצר גרגיר)
  • 2 1/4 כוסות מים
  • 1 כוס חומץ אורז (לא מתובל)
  • 4 כפות סוכר (מעוגל)
  • כפית מלח

הוראות:

כך מבשלים אורז סושי ביחס של 1:1 של אורז למים. גם לאחר השרייה מראש של האורז, היחס הזה לא אמור להשתנות.

מניחים את האורז בקערה קטנה לשטיפה. יש למלא אותו במים נקיים כדי להסיר את עודפי העמילן. שטפו בעדינות את האורז בקערה וערבבו מבלי לרסק או לדחוף את האורז יחד. השתמשו בידיים שלכם בצורת טופר כדי לערבב את האורז עד שהמים הופכים למראה חלבי. יהיה צורך לסנן כדי להסיר את המים ולהחזיר את האורז לקערה.

כאשר משתמשים באורז סושי, יהיה צורך לחזור על פעולה זו 3 עד 4 פעמים. השתמש במסננת בכל פעם כדי לתפוס אורז שיוצא בעת שפיכת המים העמילנים. כל אורז תחליף אחר אולי נשטף פעם או פעמיים, תלוי בתכולת העמילן. כשהמים מעורפלים קלות, האורז מוכן להשרות מראש. לאחר מכן השתמש במסננת כדי להעביר את האורז שלך לסיר קטן.

שמים את האורז בסיר קטן ומוסיפים מים נקיים להשרות. הוסף רק 1 כוס מים כדי שהמים יספגו בכל חתיכת אורז. זה יכול לקחת עד שעה, אך לא יותר משעה. כסו את הסיר במגבת כדי למנוע כל דבר שעלול ליפול לתוך האורז. כשהאורז ספג את המים, תבחינו שצבעו הפך מצהבהב ללבן בוהק. כעת מסננים את האורז במסננת ומעבירים אותו לסיר הבישול שלך.

לאחר שהאורז שלך נמצא בסיר הבישול, הוסף 2 1/4 כוסות מים. הקפידו להשתמש תמיד במים קרים ולא במים בטמפרטורת החדר. היצמדו תמיד לכוס המדידה שבה אתם מעדיפים להשתמש. אם זו כוס המדידה בארה"ב, השתמש בזה גם למים. כסו תמיד את הסיר הרותח במכסה בשלב הרתיחה והרתיחה.

לאחר מכן, על הכיריים שלך, הביאו את המים לרתיחה בחום בינוני-גבוה. חשוב שברגע שהמים מגיעים לרתיחה תפחיתו אותם לרתיחה על ידי הפחתת חום הכיריים לבינוני-נמוך למשך 8 דקות. המים שלכם צריכים להיראות כמו גרגור מתמיד עם בועות איטיות שעולות אל פני השטח. לאחר 8 דקות בדיוק מכבים את האש ומשאירים את המכסה על הסיר.

עכשיו אתה רוצה לתת לאורז לשבת במשך 20 דקות. זה נותן לך הרבה זמן להכין את תמיסת החומץ שלך. אורז סושי דורש פתרון חומץ זה כדי להשיג גם את רמת הדביקות הנכונה וגם את כמות הטעם הנכונה.

להכנת תמיסת החומץ, השתמש באותה קערה שבה השתמשת לשטיפת האורז שלך. פשוט שטפו אותו במים כדי שיהיה נקי. כעת מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים אותם לתוך החומץ עד שהם נמסים. תן לזה לשבת עד שהאורז יושב במשך 20 דקות.

העבירו את האורז המבושל לקערת ערבוב רחבה או קערת סלט, או אולי תבשיל שטוח. האורז אמור לצאת בקלות מהסיר לקערה שלך. שולפים אורז בעזרת מרית שטוחה או כף אורז.

כעת ניתן להוסיף את תמיסת חומץ האורז ולשפוך אותה על המרית במקום ישירות על האורז. זה נעשה כך שהאורז מכוסה באופן שווה. אל תקצוץ את האורז פעם אחת הוספת את כל תמיסת החומץ. עדיף לפרוס או לגרד על פני האורז כדי לערבב את תמיסת החומץ.

זה גם עוזר למנוע מהאורז להינזק והוא יישאר בחתיכה אחת כשהוא נספג בחומץ. אל תערבב גם את האורז יתר על המידה, מכיוון שהוא יהפוך דביק מדי לעבוד איתו אם ערבלת את האורז יותר מדי פעמים. פשוט לערבב ולהעביר את כל האורז שלך מצד אחד לצד השני פעמיים. לאחר מכן, הניחו לאורז להתקרר במשך שעה אחת לפני שהוא מוכן לשימוש.