קושימומחה
מוכן ב1 ש, 5 דק.
מנות4
ציון בריאות13
מגזין

סטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפל חרוך

סטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפל חרוך
ניתן להכין את המתכון לסטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפלים חרוכים תוך שעה ו-5 דקות בערך . מתכון ללא גלוטן זה מגיש 4 . חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 13 גרם חלבון , 27 גרם שומן , ובסך הכל 339 קלוריות . 4 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. יום האהבה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם בצל ירוק, מלח כשר, סטייק צלעות חתוך כפול וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 54% . הציון הזה די טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: סטייק צלעות עם פלפלים וחמאת גורגונזולה , עין צלעות בגריל עם שאלוט צלוי וחמאת עשבי תיבול , ועין צלעות בגריל עם שאלוט צלוי וחמאת עשבים .

הוראות

1
הניחו את הסטייק שטוח על קרש; קשרו חוט מטבח בחוזקה סביב הצדדים (כולל העצם) כדי לעזור לסטייק לשמור על צורתו במהלך הבישול.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
2 בצל ירוק טחון2 בצל ירוק טחון
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית3 ראשי שום, חצויים אופקית
2
טוחנים את הפטריות במטחנת תבלינים או בלנדר; מעבירים לקערה ומערבבים עם השום, החומץ הבלסמי, הסוכר החום, 1 כף רוטב ווסטרשייר, 1 1/2 כפות רוזמרין, פתיתי הפלפל האדום ו-2 כפיות מלח.
מרכיבים שתצטרך
שעועית ירוקה כבושהשעועית ירוקה כבושה
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
שום גויה®שום גויה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
חותכים 8 חריצים עמוקים במרחק של כ-1 אינץ' זה מזה בכל רחבי הסטייק; ממלאים כל חריץ בחלק מתערובת הפטריות, ואז משפשפים את השאר על כל הבשר.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
4
מעבירים את הסטייק לצלחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים עד 4 שעות.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניותבצל צהוב, חתוך לשמיניות
5
מוציאים מהמקרר כשעה לפני הצלייה.
6
בינתיים, שלבו בקערה את החמאה, בצל ירוק, פטרוזיליה, 1 כף רוטב ווסטרשייר הנותרת ו-1/2 כף רוזמרין, וכפית מלח. מכסים ומקררים עד לשימוש.
מרכיבים שתצטרך
שעועית ירוקה כבושהשעועית ירוקה כבושה
ג'ינג'ר שלם, מרוסקג'ינג'ר שלם, מרוסק
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
מחממים גריל לגובה בינוני, ואז מתכוננים לחום עקיף: לגז, כבו את המבערים בצד אחד. לפחם, דחפו את הגחלים לצד אחד.
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
8
מברישים את הסטייק בשמן זית, ואז מניחים בצד הקריר של הגריל (חום עקיף). מכסים ומבשלים, הופכים מדי פעם, עד שמדחום המוחדר לחלק העבה ביותר רושם 110 מעלות פרנהייט עד 120 מעלות פרנהייט, 20 עד 30 דקות. העבר את הסטייק לצד החם יותר של הגריל (חום ישיר) ומבשלים עד שהמדחום רושם 125 מעלות פרנהייט, 2 עד 3 דקות נוספות לכל צד.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
9
מעבירים לקרש חיתוך ונותנים לנוח 15 דקות, מורחים מעט מחמאת עשבי התיבול.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
10
בינתיים, צולים את הפלפלים על אש ישירה, הופכים, מברישים במיץ הלימון ומתבלים במלח, עד שהם חרוכים, 8 עד 10 דקות. מעל הסטייק עוד חמאת עשבים ומגישים עם הפלפלים.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
למרקם חלק וניתן למריחהלמרקם חלק וניתן למריחה
נתחי פילה חזה עוף פרוסים דק ללא עור וללא עצמות (בערך)נתחי פילה חזה עוף פרוסים דק ללא עור וללא עצמות (בערך)
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
11
צילום מאת Yunhee Kim

יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון

פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. ה-Skater Girl מהדורה מוגבלת של פינו נואר עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 30 דולר לבקבוק.
סקייטר גירל פינו נואר במהדורה מוגבלת
סקייטר גירל פינו נואר במהדורה מוגבלת
ניחוחות של פאי דובדבנים, רימונים ופירות ליצ'י מלווה בטעמים תוססים של ריבת תותים עם רמזים של קצפת, ציפורן וקינמון. זהו יין יפה עם חומצה בהירה ומבנה ידידותי למזון.