סלט תפוזים ושקדים
אם אתם רוצים להוסיף עוד מתכונים צמחוניים ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, פליאוליתיים ולקטו-אובו לקופסת המתכונים שלכם, סלט תפוזים ושקדים עשוי להיות מתכון שכדאי לכם לנסות. תמורת 1.29 דולר למנה , תקבלו ארוחת בוקר ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 312 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -19 גרם שומן . אדם אחד ניסה ואהב את המתכון הזה. הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. אם יש לכם תפוזי טבור, מלח ופלפל, חסה רומית וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -10 דקות . בסך הכל, המתכון הזה מקבל ציון די טוב של 76% . אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו סלט אבוקדו ותפוזים עם רוטב תפוז-ג'ינג'ר , עוגת תפוזים ושקדים מרוקאית , ועוגת שקדים עם ריבת תפוזים .
הוראות
סדרו חסה קצוצה על מגש. חתכו פרוסה דקה של קליפת תפוז עד לבשר מהחלק העליון והתחתון של התפוז. הניחו את התפוז זקוף וחתכו רצועות מהקליפה הנותרת מלמעלה למטה מסביב לתפוז.
חותכים כל תפוז לאחר מכן לחצי לאורכו. פורסים את חצי התפוזים לצורות של חצי ירח. מסדרים את פרוסות התפוזים סביב התפוזים הרומיים הקצוצים. קולים קלות את השקדים במחבת קטנה על אש בינונית או בטוסטר או בתנור רגיל. מפזרים מעל התפוזים הרומיים והתפוזים שקדים קלויים וטרגון קצוץ.
בקערה קטנה, ערבבו בעזרת מטרפה דבש, חומץ, מיץ תפוזים וחרדל. הוסיפו זרם שמן תוך כדי המשך הקצפה של הרוטב עד לאיחוד.
יוצקים את הרוטב באופן שווה על כל מגש הסלט בזרם דק ואיטי. מתבלים את הסלט במלח ופלפל. הסלט יפה כמו שהוא, בלי לערבב.