מאכלי דצמבר עונתיים וכיצד לבשל אותם

ירקות חורף מעוררים השראה, וכשהימים מתקצרים, זה זמן מצוין ללבוש את הסינרים ולהתחיל לבשל את התוצרת העונתית הטובה ביותר! מישהו עדיין לובש סינרים?

בכל מקרה, מה דעתך להוסיף כמה כופתאות מיושנות למרק ירקות שורש חורפי? שלבו את כל הגזרים הטריים שלכם, בשר הלפת, הלפת והסלרי כדי להכין מרק לבבי ובריא. הכיסונים מוסיפים נופך ביתי ממש נחמד לסוג זה של פיירה עונתית. כופתאות משתמשות בבשר בקר או אפילו בסואט צמחוני אם אתה מעדיף, ובקמח תופח. זוהי קלאסיקה בריטית אמיתית.

כשדוכני שוק הירקות מלאים בכרישה, מה טוב יותר מאשר להכין מאפה קצר וכמות נדיבה של כרישה כדי להכין טארט כרישה צרפתית. זוהי ארוחה עיקרית משביעה שניתן להגיש עם ירקות טריים ותפוחי אדמה חמאתיים.

ירק חורף מצוין נוסף לשימוש בדצמבר הקרוב הוא הכרובית. לכן, רעיון אחד למתכון טעים הוא להכין 'אפיית כרובית חריסה' על ידי שילוב הטעם הפלפלי הטעים של האריסה והטעם הארצי של כרובית. הרעיון הוא לשלב פלפלים, עגבניות וכרובית ולאפות אותם עם האריסה. מגישים עם קוסקוס טרי, יוגורט מנטה ושום צלוי!

דבש הוא מרכיב כל כך נהדר, אז בחורף הזה, וודאו שאתם לא מוסיפים אותו רק לתה שלכם! דרך מצוינת אחת לשאוב את הפלבנואידים לירקות החורף שלנו היא "צליית דבש" של גידולי השורש האהובים עלינו. אנו ממליצים להשתמש בסלק, בצל, תפוחי אדמה ודלעת חמאה. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לזרוק את הירקות שבחרת עם מעט שמן זית וכף נדיבה של דבש בקערה גדולה. תענוג נוסף הוא להגיש עם קרם פרש מכיוון שהוא עומד בניגוד כה מבריק לטעמי האדמה המתוקים. זה יהווה תוספת מעולה, או אם תוסיף כמה שעועית או קטניות יכול לעשות ארוחת ערב ירקות נהדרת.

אם אתה לפעמים מחפש משהו חדש, אל תחפש רחוק יותר! מה דעתך על מנת פיוז'ן נהדרת של 'גבינת כרובית חריפה' על ידי שילוב של תבלינים הודיים עם גבינת כרובית. זו שאלה של מיזוג עדין של צ'ילי טרי, אבקת חרדל וכוסברה עם מנת גבינת כרובית מסורתית. בליל חורף קר זה באמת שילוב נהדר של נוחות ושמחה!

פירות ים מעולים בדצמבר, ולמה שלא תדחפו את הגבולות הקולינריים שלכם עם סלמון, שאפשר לראות בשפע בתקופה זו של השנה? למה לא לנסות את 'סלמון עם ג'ינג'ר וברוקולי', במקום רק לצוד ולהוסיף ירקות? שלבו מעט רוטב צדפות ופלפל לבן והשתמשו בזה כדי להלביש את הסלמון. לאחר מכן פורסים דק את הג'ינג'ר ושוברים את הברוקולי לפרחים.

המפתח לאפיית המנה הזו הוא להניח את כל המרכיבים בחבילת נייר אפייה, גדולה מספיק כדי שלא תיגע בדג. זה לוקח רק 12 עד 15 דקות בתנור ולאחר מכן ניתן להגיש עם אורז מאודה טרי.

ייתכן שתבחין במוכר הדגים המקומי שלך שגם סקאלופ מצויד היטב בחודשי החורף הללו. קלאסיקה אחת לנסות היא סקאלופ מטוגן במחבת עם פודינג שחור. אם צריך, למה לא להוסיף תוספת של ירק עונתי. המפתח להצלחה הוא קודם כל להשיג את הצדפות הטריות ביותר שתוכל למצוא ולאחר מכן לוודא שאתה מבשל עד להזהבה מבחוץ ורק רכה מבפנים. אלמנט הפודינג השחור הוא, אולי, פחות קריטי בתזמון, אבל אין צורך לבשל אותו יתר על המידה. פתחו בקבוק יין לבן משובח, שבו ותהנו!