סרטנים אגס עם מאפה לימון ושקדים
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: קרוסטייד אגס Frangipane, Coustade אגס עם ציפוי אגוזי לוז-סוכר חום, ו מאפה אגס מקורמל.
הוראות
לטאטא קמח, סוכר, קליפת לימון, ומלח בקערה בינונית.
מוסיפים חמאה; באמצעות קצות האצבעות, לשפשף בחמאה עד צורות ארוחה גס.
טפטוף 1/4 כוס קרם מעל; לזרוק עם מזלג עד טופס גושים לחים, הוספת קרם יותר על ידי כפית לפי הצורך אם יבש. לאסוף בצק לכדור; לשטח לדיסק. לעטוף בניילון וצינה 1 שעה. לעשות קדימה: ניתן לעשות 1 יום קדימה. שמור צונן.
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר 30 דקות לפני מתגלגל החוצה.
מערבבים את כל האגסים, סוכר, קמח, מיץ לימון, קליפת לימון ואגוז מוסקט בקערה גדולה למעיל.
מרדדים מאפה על גיליון נייר קלף משוריין לסיבוב 14 אינץ'.
מעבירים את הקרום על נייר קלף לתבנית אפייה. אגסים תל במרכז מאפה, עוזב 2 אינץ גבול רגיל. מקפלים גבול מאפה מעל אגסים, crimping מעט.
מברשת קצוות מאפה עם שמנת; מפזרים שקדים פרוסים.
אופים סרטנים עד מילוי בועות ושקדים קלויים קלות, על 1 שעה. מגניב במקצת.
מגישים סרטנים חמים או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל, אם תרצה.