עוגת אגס-פקאן הפוכה היא צמחוני קינוח. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 704 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 29 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קינמון טחון, אגסים, אגוז מוסקט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 3 שעות ו-20 דקות. נסו עוגת אגס הפוכה, עוגת אגס הפוכה, ו עוגת אגס הפוכה (מתכונים דומים).
הוראות
1
חמאה החלק הפנימי של תנור איטי עגול 5 ליטר, ולאחר מכן קו אותו לחלוטין עם גיליון גדול של רדיד חמאה לסכל. הפעל את התנור על נמוך.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)
ציוד שתשתמש בו
1.5 ק"ג ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות בגודל 5 ס"מ
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
2
מפזרים את החמאה החתוכה ואת הסוכר החום על נייר הכסף בתנור.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
הודו מבושל מגורר (או עוף)
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
3
להוסיף את האגסים, לסדר אותם במעגל, לקצץ בצד למטה.
מרכיבים שתצטרך
חצאי אגסים בסירופ
4
מערבבים את הקמח, אגוזי פקאן, קמח תירס, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח בקערה גדולה. בקערה הגדולה של מערבל, להכות את החמאה התרככה וסוכר מגורען במהירות נמוכה עד רק מעורבב. הגבר את המהירות לגבוהה והכה עד אור ורך, גירוד הצדדים של הקערה לפי הצורך, על 5 דקות. הכה בביצים, אחד בכל פעם.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס נשיקות הרשי
2 כפות ועוד 2 כפיות חמאה קרה, מחולקות
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
הודו מבושל מגורר (או עוף)
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
16 ופלים מיניאטוריים של וניל
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
עם המיקסר על מהירות נמוכה, להכות את החומרים היבשים לתערובת החמאה בשתי קבוצות, לסירוגין עם החלב מתחילתו ועד סופו עם החומרים היבשים.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)
לחמניות לבנות
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
6
מערבבים על מהירות בינונית רק עד הבלילה חלקה.
7
מורחים על האגסים בבישול האיטי. מגבות נייר עטופות מעל החלק העליון של התנור האיטי (לא נוגע בעוגה) כדי למנוע מעיבוי לטפטף על העוגה. מכסים ומבשלים על נמוך עד ערכות העוגה ואת הצדדים חום, על 3 שעות. כבה את התנור ותן לעוגה לנוח כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
חצאי אגסים בסירופ
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®
1.5 ק"ג ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות בגודל 5 ס"מ
8
הרם את העוגה על ידי רדיד ומניח על מדף להתקרר. בזהירות להפוך על מגש לקלף את נייר הכסף.