קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות16
ציון בריאות2
מגזין

עוגת שכבות מוקה עם מילוי שוקולד-רום

עוגת שכבות מוקה עם מילוי שוקולד-רום
עוגת שכבות מוקה עם מילוי שוקולד-רום דורש מסביב 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתכון זה מספק 16 מנות. עם 511 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 39 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד טוב כמו קינוח. גשו לסופר וקנו סוכר, קמח לעוגה, אבקת קפה, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 23% המנה הזאת לא כל כך מדהימה. מתכונים דומים: עוגת שכבות מוקה עם מילוי שוקולד-רום, עוגת שכבות שוקולד עם מילוי קרם פטל, ו עוגת שכבות שוקולד עם עוגיות ומילוי שמנת.

הוראות

1
Stir first 3 ingredients in heavy large saucepan over medium-high heat until sugar dissolves and cream comes to simmer.
מרכיבים שתצטרך
קרםקרם
סוכרסוכר
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
2
Remove from heat.
3
Add 20 ounces chocolate; whisk until melted and smooth.
מרכיבים שתצטרך
שוקולדשוקולד
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
4
Whisk in rum and vanilla.
מרכיבים שתצטרך
ונילוניל
רוםרום
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
5
Transfer 1 cup warm chocolate mixture to small bowl; whisk remaining 2 ounces chocolate into mixture in bowl and set aside for topping. Cover; let stand at room temperature.
מרכיבים שתצטרך
שוקולדשוקולד
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
קערהקערה
6
Transfer remaining chocolate mixture to large bowl to use as filling; chill until cold and thick, at least 6 hours and up to 1 day.
מרכיבים שתצטרך
שוקולדשוקולד
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
1
Stir water and sugar in small saucepan over low heat just until sugar dissolves.
מרכיבים שתצטרך
סוכרסוכר
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
2
Remove from heat; mix in rum. Cover and let stand up to 1 day.
מרכיבים שתצטרך
רוםרום
1
Preheat oven to 177°. Butter 9x9x2-inch metal baking pan. Line bottom with waxed paper; butter paper.
מרכיבים שתצטרך
חמאהחמאה
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייהתבנית אפייה
תנורתנור
2
Combine vanilla and coffee powder in cup; swirl to dissolve coffee. Sift flour, cocoa, and baking soda into small bowl. Using electric mixer, beat egg yolks and 1/2 cup sugar in medium bowl until very thick and light in color, about 3 minutes. Beat in vanilla-coffee mixture. Using clean dry beaters, beat egg whites, cream of tartar, and salt in large bowl until soft peaks form. Gradually add remaining 1/4 cup sugar, beating until stiff but not dry. Fold 1/3 of whites into yolk mixture. Fold in half of flour mixture. Fold in half of remaining whites, then remaining flour mixture, then remaining whites.
מרכיבים שתצטרך
סודה לשתייהסודה לשתייה
קפה נמסקפה נמס
חלבוניםחלבונים
חלמון ביצהחלמון ביצה
ונילוניל
קפהקפה
אבקת קקאואבקת קקאו
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
סוכרסוכר
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
מערבל ידמערבל יד
קערהקערה
3
Transfer batter to prepared pan; gently spread to even thickness.
מרכיבים שתצטרך
מורחיםמורחים
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת
4
Bake cake until puffed and tester inserted into center comes out clean, about 18 minutes. Cool in pan on rack (cake may shrink slightly).
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
מחבתמחבת
5
Cut around pan to loosen cake. Turn out onto work surface; peel off paper. Using long serrated knife, cut cake horizontally in half.
ציוד שתשתמש בו
סכין משונןסכין משונן
מחבתמחבת
6
Place 1 half, cut side up, on platter.
7
Drizzle half of syrup (about 3 1/2 tablespoons) over. Using electric mixer, beat cold chocolate filling until thick and lighter in color, less than 1 minute.
מרכיבים שתצטרך
שוקולדשוקולד
סירופסירופ
ציוד שתשתמש בו
מערבל ידמערבל יד
8
Spread all of filling evenly over cake layer, aligning with sides of cake (filling will be about 1 inch thick).
מרכיבים שתצטרך
מורחיםמורחים
9
Drizzle remaining syrup over cut side of second cake layer.
מרכיבים שתצטרך
סירופסירופ
10
Place layer, syrup side down, atop filling; press to adhere. Rewarm topping over low heat just until pourable.
מרכיבים שתצטרך
סירופסירופ
11
Pour topping onto top center of cake. Using small spatula, spread topping to edges, being careful to keep it from spilling over. Chill cake up to 1 day, covering loosely with foil or with cake dome after 2 hours.
מרכיבים שתצטרך
מורחיםמורחים
ציוד שתשתמש בו
מריתמרית
רדיד אלומיניוםרדיד אלומיניום
12
Cut cake into 16 squares and serve.