מתכונים קשורים
אנטיפסטיטבעוניצמחוני

איך לבשל גזר

הגזר הוא תוספת נפלאה להרבה ארוחות וניתן לאכול אותו נא, אבל להלן, נתאר כיצד לבשל את הגזר המושלם.

ירק השורש הרב-תכליתי הזה הוא בדרך כלל בצבע כתום, אבל אם יש לך מילה טובה עם מוכרי הירקות המקומיים שלך, אתה יכול לקנות זנים לבנים, אדומים, שחורים וצהובים! Daucus carota, כדי לתת לו את שמו הלטיני הנכון, יליד אירופה ואסיה.

זה פנטסטי לחשוב שמעל 40 מיליון טונות של גזר ולפת גדלים מדי שנה, כאשר כמעט מחצית מהייצור הזה מגיע מסין. לרוב האומות יש מתכונים ושיטות אהובות משלהן לניצול הגזר במגוון עצום של מנות. בין אם הם מוגשים מלבד צלעות חזיר או מוקפצים בווק, הגזר הוא שפריץ נהדר של תפוז מזין לכל צלחת.

בישול גזר ב-10 דקות

הנה המדריך שלנו לבישול גזר בפחות מ-10 דקות.

ראשית, בואו נתכונן ונציע את מה שאתה צריך כדי לוודא שזה יהיה ללא טרחה וכמה שיותר פשוט.

תצטרך את הדברים הבאים כדי לבשל גזר:

  • קולפן ירקות
  • קרש חיתוך
  • סיר בישול בגודל בינוני
  • סכין ירקות חדה

האם ידעת שגזר למעשה משחרר יותר בטא-קרוטן בבישול. על פי נתונים, כאשר אוכלים גולמי רק 3 אחוזים מבטא-קרוטן נבלעים אך עד 39% בבישול ומעוך!

אז, אם אספת את הפריטים שלך ואתה מרגיש מאורגן במטבח, אז אתה יכול להתחיל. ראשית, תפוס את הקולפן שלך והסר רק את החלק החיצוני של הגזר. שמרו את הקליפות לקומפוסט או לארנב של השכן אם אפשר! שנית, מדדו מספיק מים כדי לכסות את הגזר בסיר.

קוצצים, מרתיחים ותזמון

עכשיו מגיע הקטע הכיפי של חיתוך הגזר שלך לפרוסות בגודל ביס. הגודל הוא די תלוי בטעם האישי. עבור רוב השפים, הדבר החשוב ביותר הוא לקצוץ בגודל רגיל כדי שכולם יתבשלו באותה מהירות.

הביאו את סיר הבישול שלכם לרתיחה והוסיפו קורט מלח. ואז החלק את הגזר הקצוץ ישירות מקרש החיתוך שלך לתוך המים הרותחים. התזמון הוא עכשיו הכל, אז הפעל טיימר בטלפון או בשעון מטבח, ואפשר 3 עד 4 דקות. זה קצת יותר מהיר ולכן יעיל יותר לבשל עם מכסה, אבל רבים מאיתנו אוהבים להיות מסוגלים לראות מה מתבשל!

טיפ טוב אחד הוא לאחר 2 עד 3 דקות, לדחוף מזלג לאחד הגזרים לבישול, לתת לו להתקרר מעט ולראות עד כמה הם רכים או קשים. זכור תמיד שעד שאתה יושב לאכול עם חברים או משפחה, הגזר עדיין מתרכך מעט.

זה דבר מובן מאליו לומר, אבל חשוב מאוד שתוודאו שכל ארוחה שאתם מגישים מוכנה כעת גם לצלחת, שכן אז נוכל להבטיח שהגזר שלנו יוגש בצורה הטובה והטריה ביותר. הכל, כולל האורחים שלך, צריך להיות מוכן לאכילה!

אז הנה רשימת בדיקה לבישול:

  • קוצצים פרוסות בגודל שווה
  • מרתיחים מים ומוסיפים מלח
  • הגדר טיימר למשך 3-4 דקות
  • בדוק אם מכרז
  • מסננים את עודפי המים
  • מגישים ומתבלים לפי הטעם

צליית גזר

ובכן, זו העונה לארוחות ערב צלויות, וגזר יכול להיות טעים לחלוטין כשהוא צלוי. הדבר החשוב ביותר הוא לאפשר לגזר מספיק זמן לצלות בתנור. הדרך הטובה ביותר היא לאפשר 30-40 דקות בתנור חם ולהקפיד להפוך את הגזרים באמצע הדרך כדי למנוע הידבקותם לתבנית האפייה.

ראשית ודא שאתה קוצץ את אלה בהרבה יותר גדול ממה שהיית עושה אם רותחים או מלבינים. אתה יכול, אם אתה אוהב, להלבין תחילה מכיוון שזה יקצר את זמן הבישול ב-10 דקות בערך. העיקר הוא לוודא שהגזר הפרוס שלך מכוסה כולו בשמן בישול ומתובל במלח ופלפל. את אלה אפשר לבשל לצד ירקות שורש אחרים כמו לפת ופרצ'ין.

הופכים את הגזרים בעזרת כף עץ ארוכה גדולה או דומה והיו עדינים עם הגזרים.

הצעות לגזר מבושל

באופן טבעי, אפשר להוסיף חמאה או טיפת שמן זית בסוף זמן הבישול אם רוצים להוסיף נופך של יוקרה לירק השורש הפשוט והפשוט הזה. למה לא להוסיף את הגזר המבושל שלך לפשטידת רועים או לתבשיל? יש גם הרבה סיבות להלבין, שזה בעצם רק אומר להרתיח עד שרק מתרכך אחרי 2 דקות בערך.

עם גזרים מולבנים, או שאנחנו יכולים לומר, אפשר להוסיף אותם למגוון מנות שונות. אתה יכול להוסיף את אלה למרק בסגנון קונסום או למגוון שלם של ארוחות בסיר אחד שניתן לבשל לאחר מכן בתנור. הגיע הזמן לחגוג את הפנינה הכתומה הזו של ירק שורש!