עוף מטוגן תירס כחול עם איולי חומץ מאלט
עוף מטוגן תירס כחול עם חומץ מאלט איולי היא מנה עיקרית ללא חלב . , מתכון זה מכסה 62% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 94 גרם חלבון , 93 גרם שומן , ובסך הכל 2073 קלוריות . מתאים ל-4 מנות. אם יש לכם חרדל דיז'ון, שמן קנולן, מלח תיבול עופות וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 12 שעות ו-35 דקות . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. רק כמה אנשים אהבו באמת את המנה הדרומית הזו. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 78% . הציון הזה מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: ארטישוק צלוי עם איולי חומץ מאלט , צ'יפס סטייק בגריל עם איולי חומץ מאלט ועוף חומץ מאלט .
הוראות
בקערה גדולה מערבבים את הרוטב החם, החרדל, אבקת השום והפפריקה. זורקים את שוקי העוף בתערובת לציפוי. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.
כשמוכנים לבשל את העוף, מוציאים אותו מהמקרר ונותנים לעוף להגיע לטמפרטורת החדר.
במחבת עמוקה עם דפנות גבוהות, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הקיצור עד שמספיק למלא עד מחצית דפנות המחבת.
מחממים את הקיצור ל-325 מעלות F. מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
בתבנית אפייה רדודה מערבבים את הקמח, קמח התירס, עמילן התירס, מלח תיבול העופות והפלפל השחור.
מוציאים את העוף מהמרינדה, מנערים את העודפים ומטגנים את העוף בקמח ונותנים לנוח כ-5 דקות כדי לתת לקמח להיספג פנימה. מטגנים שוב בקמח ומטגנים, בקבוצות, בקצרה עד להזהבה משני הצדדים. . היזהרו לא להעמיס את המחבת.
מעבירים את העוף לרשת על תבנית ומסיימים את העוף בתנור עד לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס, כ-10 דקות.
בסיר קטן, מחממים את חומץ הלתת על אש בינונית ומבשלים עד לצמצום בחצי.
מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד להתקרר.
בקערת ערבוב מוסיפים את החלמונים, מיץ הלימון ו-2 כפיות מלח. במטרפה גדולה מתחילים להקציף את החלמונים עד שהם מתחילים להקציף. מוסיפים לאט את השמן תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם וסמיך. טורפים בעדינות את צמצום חומץ הלתת. טועמים את האיולי, ומתבלים במלח, אם צריך.
מגישים את האיולי לצד העוף המטוגן.
יין מומלץ: ריזלינג, יין מבעבע, Zinfandel
עוף מטוגן בתפריט? נסה להתאים עם ריזלינג, יין מבעבע וזינפנדל. באופן כללי, ישנם כמה כללים שיעזרו לכם לשלב יין עם אוכל דרומי. יין לבן ידידותי למזון או יין לבן מבעבע יעבדו עם מאכלים מטוגנים רבים, בעוד זינפנדל הוא נהדר עם מאכלים על ברביקיו. אתה יכול לנסות את Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-34 דולר לבקבוק.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 הוא מחווה ללידתה של פרנסיקורטה ב-1961 - השנה שבה ייצר ברלוצ'י את היין המבעבע הראשון בשיטה הקלאסית הזו. הנוצץ המהנה והתוסס הזה מציע פרי הדר וסיומת פריכה ונקייה. תערובת: 85% שרדונה, 15% פינו נירו*התווית ל-Franciacorta '61 Extra Brut נמצאת בתהליך של שינוי. ייתכן שתקבל אחת משתי התוויות הללו המופיעות למעלה. לא ניתן לבקש תוויות ספציפיות.