מאכלי נובמבר בעונה ומה לבשל איתם

כן, מזג האוויר נהיה קר יותר, אבל החדשות הטובות הן שאנחנו זוכים לאכול את כל המאכלים הנהדרים של נובמבר שמנצלים את כל המיטב של הפירות והירקות העונתיים. נבחין בשווקים והמוכרים מציעים כעת קייל, כרישה, סלרי, לפת ובטטה. זה אומר שאנחנו צריכים לחשוב על כמה רעיונות למתכונים חדשים! זכרו לחפש ארטישוק וסלק, מכיוון שזו התקופה הטובה ביותר בשנה לקנייתם ולאכילתם.

סקווש וירקות

אל תשכח שדלעת זמינה כעת וזולה הרבה יותר לאחר שכל חגיגות ליל כל הקדושים מסתיימות. דלעת אחרות, כמו ה-butternut, גם הן בעונתן ומעולות לבישול בתבשילים מתוקים או מלוחים. פריט נוסף ברשימת ה'לאכול' הוא אגוזים בריאים וטעימים. ערמונים, אגוזי לוז ואגוזי מלך נמצאים כעת בשפע אם תיזהר מהם.

הכנת קיש או טארט מלוח מומלצת מאוד כדרך להשתמש בכרישה או אפילו בארטישוק בצורה מאוד יצירתית. או למה לא להשתמש בבסיס כמו גריסי פנינה ולשלב עם קייל לצלחת מרק, שזה שינוי נחמד מטעמי הקיץ. אם דלעת מתוקה היא לא הקטע שלך, אז הכינו קארי חריף חם כדי לאזן את הטעמים הטבעיים.

קיצוצים בנובמבר

עכשיו זה זמן מצוין לדבר בחביבות עם הקצב שלך ולראות אם אתה יכול ליהנות ממיטב הבשרים והעופות החורפיים הזמינים. זהו זמן מצוין בשנה לקנות אווז וליהנות מהציפור בעלת הטעם הנפלא הזה. מה יותר טוב מאווז צלוי היטב עם כל ירקות השורש של החורף ורוטב עשיר? רכישה מצוינת נוספת היא גרוס ופסיון, שניתן לבשל לאט ויהוו סעודה בלתי נשכחת למשפחה. היתרון של בישול תבשילים הוא שגם אם תקנו נתחים זולים יותר אז זה יביא לבשרים ממש רכים לאחר בישול של שעה בערך. ארנב, ברווז ובשר צבי הם בשר טוב לקנות בתקופה זו של השנה.

פירות הים

עכשיו כשהטמפרטורות באוקיינוס ובים יורדות, זה אומר שפירות הים הטעימים ביותר הופכים לזמינים! קפוץ למוכר הדגים המקומי או לדלפק פירות הים ותראה מה יהיה המלכוד של היום. בין אם זה צדפות, מולים או סרטן שמדגדג לכם, זה זמן מצוין לחפש טעמים חדשים ולחגוג סביב שולחן ארוחת הערב. רק אל תשכח את היין הלבן, ואז הכל יהיה בסדר!

במונחים של דגים טריים, אז בדוק אם יש חצב טרי, בקלה, מקרל, דג ים ודגים, כולם נהדרים בתקופה זו של השנה. בואו נודה בזה, ברגע שיש לכם נתח הגון של דג טרי, אינכם צריכים לדאוג יותר מדי מכיוון שהטעמים הטריים הם כל מה שאתם באמת צריכים, ללא מתכונים ארוכים ומורכבים במיוחד שצריך לדאוג לגביהם.

פירות העונה

ובכן, זה זמן טוב לפירות כמו חמוציות, תפוחים ואגסים, אז אל תתביישו ותתחילו לאפות או להיות יצירתיים עם התענוגות העונתיים האלה. עכשיו זה זמן טוב בשנה לקראמבל תפוחים או הכנת קינוח אגסים. דבר אחד שבטוח הוא שפירות מיובאים מאיר את החורפים האפלים שלנו עם פירות כמו קלמנטינות, סאטסומות, פסיפלורה ורימונים. פרי אחד כיפי ויוצא דופן שבאמת שווה מחקר הוא החבוש, אז חפשו את הפרי הנפלא הזה ותשמחו וגם סקרנים את אורחי ארוחת הערב שלכם.