תמיד כיף שיש עוד מתכון של ארוחת בוקר, אז תנו הזדמנות ל פריטטה עם ריקוטן וירקות מעורבים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 230 קלוריות, 12 גרם חלבון ו 18 גרם של שומן למנה. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חלק-ריקוטה רזה, חומץ יין אדום, בצל, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו פריטטה עם בייקון, ריקוטה טרייה וירוקים, ירקות מעורבים מוקפצים עם זיתים וריקוטה סלטה, ו ירקות מעורבים (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים תנור ל 35
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
במחבת nonstick גדולה, חום 1 כף שמן על חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
3
מוסיפים בצל ומבשלים, ערבוב, עד רך (כ 4 דקות).
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
4
מוסיפים פתיתי פלפל וחצי מהירוקים ומבשלים עד נבול ופריך במכרז (כ 5 דקות); מניחים ירקות מרוסקים במסננת. חזור עם שאר הירוקים. מגניב מעט לסחוט יבש; להעביר לקערה. באמצעות מגבת נייר, למחוק מחבת ושמורה.
מרכיבים שתצטרך
ירוק
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®
1/2 קילו טופו יציב, שבור
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
בקערה גדולה, לטאטא יחד ביצים, פרמזן, ו 1/4 כפית כל מלח ופלפל עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
6
מוסיפים לקערה עם ירקות, חומץ, ריקוטה, ו 1/8 כפית פלפל; מערבבים לשלב. מקפלים את תערובת ריקוטה לתוך תערובת ביצה.
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
במחבת שמורה, חום 1 כף שמן על חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
יוצקים תערובת ביצה למחבת ומבשלים עד הצדדים נקבעים (כ 8 דקות).
מרכיבים שתצטרך
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
9
מעבירים לתנור ואופים עד שנקבע לחלוטין (כ -15 דקות).
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
1
מערבבים בזיליקום, פטרוזיליה, מנטה, שום וצנוברים במעבד מזון ומעבדים עד שכל המרכיבים קצוצים בגסות. עם המנוע פועל, לאט להוסיף את הנותרים 1/3 כוס שמן העונה עם 1/4 כפית כל מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
1 1/2 פאונד שרימפס U-12 גדול
1/4 כוס שומן חזיר
שום גויה®
1 בצל אדום, קוביות קטנות
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
דַק-
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרח
2
הסר פריטטה מהתנור ולהפוך על מגש הגשה. חותכים ל8 טריזים ומגישים עם פסטו.