ריבת קרם תות תפוז
מתכון ריבת קרם סיקל תות ותפוזים להכנה תוך כ-45 דקות . מתכון זה, ללא גלוטן, צמחוני לקטו-אובו וידידותי ל-fodmap, מספיק ל-70 מנות . מנה אחת מהמנה מכילה כ -0 גרם חלבון , 0 גרם שומן , ובסך הכל 76 קלוריות . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. הוא מתאים היטב כתבלין במחיר סביר מאוד ליום האם . לכו לחנות וקנו סוכר, צנצנות שימורים של חצי ליטר, תותים ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 0% . ציון זה ניתן לשיפור. נסו את עוגיות קרם סיקל , ריבת Baie Rose ותפוז בניחוח פירות יער אדומים ללא בישול בהקפאה , וריבת ריבס - תותים (מתכונים דומים).
הוראות
ערבבו תותים, תרכיז מיץ תפוזים וליקר תפוזים בסיר של 8 עד 10 ליטר. ערבבו בהדרגה את הסוכר לתוך התערובת עד להמסה מלאה. הביאו את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים פקטין, תמצית וניל וגרידת תפוז; מחזירים לרתיחה ומבשלים במשך דקה אחת.
מסירים מהאש ומוציאים את הקצף בעזרת כף מתכת.
עיקרו את הצנצנות והמכסים במים רותחים למשך 5 דקות לפחות. הכניסו את הריבה לצנצנות החמות והמעוקרים, ומלאו אותן עד 6 מ"מ מהחלק העליון. העבירו סכין או מרית דקה מסביב לחלקן הפנימי של הצנצנות לאחר מילוין כדי להסיר בועות אוויר. נגבו את שולי הצנצנות במגבת נייר לחה כדי להסיר שאריות מזון. סגרו את המכסים והברגו את הטבעות.
הניחו רשת בתחתית סיר גדול ומלאו את הצנצנות עד לחצי המים. הביאו לרתיחה והורידו אותן למים הרותחים בעזרת מתקן. השאירו מרווח של 5 ס"מ בין הצנצנות.
יוצקים עוד מים רותחים במידת הצורך כדי להביא את מפלס המים לפחות ל-2.5 ס"מ מעל ראשי הצנצנות. מביאים את המים לרתיחה גולמית, מכסים את הסיר ומעבדים במשך 5 דקות.
הוציאו את הצנצנות מהסיר והניחו אותן על משטח מכוסה בבד או משטח עץ, במרחק של כמה סנטימטרים זו מזו, עד שהן מתקררות. לאחר שהן מתקררות, לחצו על החלק העליון של כל מכסה בעזרת האצבע, וודאו שהאטימה הדוקה (המכסה לא זז כלל למעלה או למטה). יש לאחסן במקום קריר וחשוך.