קושיבינוני
מוכן ב40 דק.
מנות4
ציון בריאות100
מגזין

תבשיל-הליבוט אפוי עם כרישה וגזר

תבשיל-הליבוט אפוי עם כרישה וגזר
זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. אם יש לך גזר גמדי, שמן זית, כרישה, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. עם כפית מתכונים דומים: הליבוט עם גזר כרישה, הליבוט עם גזר כרישה En Papillote, ו בקלה אפוי בנייר כסף עם כרישה וגזר.

הוראות

1
מחממים את התנור ל-37
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
2
במחבת גדולה, עמוקה, אטומה, מחממים 3 כפות של שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
1/4 בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך 1/4 כוס1/4 בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך 1/4 כוס
ציוד שתשתמש בו
סלמי קשה, חתוך לג'וליאנהסלמי קשה, חתוך לג'וליאנה
3
מוסיפים את הגזר ומבשלים על חום גבוה בינוני, ערבוב, עד זהב קל, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים מעל חום מתון עד שהגזר פריך במכרז, כ -5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
5
להוסיף את הכרישה ועוד 1/2 כוס מים, ואז לכסות ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד הכרישה להתחיל להתרכך, על 5 דקות. מתבלים את הגזרים והכרישה במלח ופלפל לבן ומוסיפים את הקורנית ועלי המפרץ למחבת.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
גב שומן חזירגב שומן חזיר
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עלי טרגון קצוצים טריים, לקישוטעלי טרגון קצוצים טריים, לקישוט
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
(או או רגיל)(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
סלמי קשה, חתוך לג'וליאנהסלמי קשה, חתוך לג'וליאנה
6
מתבלים את הדגים במלח ופלפל לבן ומסדרים על גבי הירקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
תפוחי אדמה יוקון או לבנים, חצוייםתפוחי אדמה יוקון או לבנים, חצויים
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
(או או רגיל)(או או רגיל)
7
לטפטף את הדגים עם הנותרים 2 כפות שמן. מכסים את הדגים בנייר קלף וסוגרים את המחבת במכסה כבד.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריותדוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
סלמי קשה, חתוך לג'וליאנהסלמי קשה, חתוך לג'וליאנה
8
מעבירים את המחבת לתנור ואופים את הדג במשך 15 דקות, או עד שרק מבושל דרך. זרוק את עשבי התיבול.
מרכיבים שתצטרך
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
סלמי קשה, חתוך לג'וליאנהסלמי קשה, חתוך לג'וליאנה
9
מעבירים את הדגים לצלחות, מכפים את הירקות והמיצים לצד ומגישים מיד.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה יוקון או לבנים, חצוייםתפוחי אדמה יוקון או לבנים, חצויים
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

הליבוט בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. פינוט גרי של סקייפול עם דירוג של 4.8 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 13 דולר לבקבוק.
פינוט סקייפול גריס
פינוט סקייפול גריס
קש חיוור בצבע עם הערות של מנגו, פריחת הדר ובננה באף. על החיך תערובת של פירות טרופיים מתגלה לתוך מנדרינה, מנגו, אשכוליות, וטעמי בננה. התווים הטרופיים האלה ממשיכים לאורך הגימור הארוך והמתיש.