קושימומחה
מוכן ב53 שעות
מנות10
ציון בריאות36
מגזין

תרנגול הודו מצופה בעשבים עם סיידר תפוחים.

תרנגול הודו מצופה בעשבים עם סיידר תפוחים.
מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 53 שעות. נסו הודו צלוי בעשב עם רוטב סיידר תפוחים, טורקיה Spice-Brined עם רוטב פאן סיידר, ו הודו מצופה ברוזמרין ברקת ברוטב מחבת (מתכונים דומים).

הוראות

1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: חוט הקצב
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית3 ראשי שום, חצויים אופקית
1
שלב את כל החומרים עבור מלח במיכל גדול.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
2
מוסיפים את טורקיה ולתת לו מלח במקרר במשך 2 עד 3 ימים.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
1
הסר את ההודו מן המלח בלילה שלפני הקלייה וללטף אותו יבש לחלוטין עם מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
2
מערבבים את הרוזמרין, מרווה, וחמאה עבור קרום העשב בקערה קטנה. מתבלים, לפי הטעם, עם מלח כשר. לעבוד את החמאה מתחת לעור של טורקיה ולעסות אותו לתוך השדיים והרגליים. לעסות את החמאה בצד החיצוני של העור גם כן. לקשור את הרגליים יחד על השד כך שהם יגנו עליו במהלך הבישול ולעזור לשמור אותו לח ועסיסי.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
כרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מכרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
1
שים את הבצל, גזר, סלרי, שום, תפוחים, עלי דפנה, מקל קינמון ותימין במחבת צלייה ומתבלים במלח. מסדרים את טורקיה על גבי הירקות ו בקירור לילה חשוף! כן, בדיוק, "חשיפה". זה יעזור לעור להתייבש ולהיות ממש חום ופריך. ודא כי אין מזון גולמי ליד טורקיה במקרר. לאחר קירור לילה, טורקיה מוכנה להיכנס לתנור.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
גב שומן חזירגב שומן חזיר
גב שומן חזירגב שומן חזיר
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גסריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
שום גויה®שום גויה®
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
2
מחממים התנור ל 450 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
3
שים 2 כוסות ציר עוף ו 1 כוס סיידר תפוחים בתחתית המחבת צלייה. צולים את ההודו בתנור שחומם מראש עד שהעור מקבל ממש נחמד וחום, כ -40 דקות. מנמיכים את חום התנור ל 350 מעלות F למשך שארית זמן הבישול. למרוח את ההודו כל 30 דקות בערך ולהוסיף מלאי נוסף למחבת הצלייה, במידת הצורך. מבשלים כ -17 דקות לכל קילו. ברגע שהוא מגיע לצבע הנכון, אוהל טורקיה עם רדיד אלומיניום כדי למנוע ממנו מקבל כהה מדי.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
סיידר תפוחיםסיידר תפוחים
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
4
הסר את ההודו מהתנור כאשר מדחום שנקרא מיידית מוכנס בחלק העבה ביותר של טורקיה רושם 160 מעלות F. ודא כי המדחום אינו נוגע בעצם בעת ביצוע הקריאה. כאשר טורקיה הגיעה לטמפרטורה הנכונה, להסיר אותו מחבת הצלייה ללוח חיתוך ולתת לו לנוח לפחות 30 דקות. כיסוי רופף עם רדיד אלומיניום.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
קרש חיתוךקרש חיתוך
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
5
מסננים את כל הירקות על קערה כדי להפריד אותם מן המניה / תערובת. זרוק את הירקות. להוריד את השומן ולהוסיף אותו למחבת הצלייה. זה השומן של רביכה.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
6
שים את המחבת צלייה מעל 2 מבערים מעל חום נמוך להקציף בקמח. מבשלים עד התערובת נראית כמו חול רטוב, על 4 עד 5 דקות. לאט לאט לטאטא סיידר תפוחים 1 כוס הנותרים,הנותרים ציר עוף תערובת/סיידר. מבשלים עד התערובת התעבה והגיע עקביות רוטב. לטעום ולהתאים את התיבול.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
סיידר תפוחיםסיידר תפוחים
למרקם חלק וניתן למריחהלמרקם חלק וניתן למריחה
2 כפות ועוד 1-1/2 כפיות סירופ מייפל2 כפות ועוד 1-1/2 כפיות סירופ מייפל
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
7
יוצקים לתוך קנקן או קערה.
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
8
חותכים את ההודו, מעבירים למגש ומגישים עם הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
9
תודה על תרנגול הודו נהדר!!!
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק

מרכיבים

9461 לב מפאלדי טרי אם אפשרסיידר תפוחיםסיידר תפוחים4731 לב מפאלדי טרי אם אפשרסיידר תפוחים, מחולקסיידר תפוחים, מחולק5גב שומן חזירגב שומן חזיר6גב שומן חזירגב שומן חזיר3מקלותחמאה, טמפרטורת החדרחמאה, טמפרטורת החדר2smallsגדול או גזר, חתוך לקוביותגדול או גזר, חתוך לקוביות2smallsגדול או גזר, קלופים וחותכים לקוביות 1/2 אינץגדול או גזר, קלופים וחותכים לקוביות 1/2 אינץ2(מקיט, היקורי או אלמון)סלרי, לחתוך לקוביות 1/2 אינץסלרי, לחתוך לקוביות 1/2 אינץ3(מקיט, היקורי או אלמון)סלרי, חתוך לקוביותסלרי, חתוך לקוביות9461 לב מפאלדי טרי אם אפשרציר עוף, מחולקציר עוף, מחולק1סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרקמח לכל מטרהקמח לכל מטרה1קבוצותרוזמרין טרירוזמרין טרי1חבורהרוזמרין טרי, עלים קצוצים דקרוזמרין טרי, עלים קצוצים דק1קבוצותמרווה טרייהמרווה טרייה1חבורהמרווה טרייה, עלים קצוצים דקמרווה טרייה, עלים קצוצים דק1ראששום, לחתוך 1/2 equatoriallyשום, לחתוך 1/2 equatorially4ציפורןשום, מרוסקשום, מרוסק2סבתא סמית תפוחים, לחתוך לקוביות 1/2 אינץסבתא סמית תפוחים, לחתוך לקוביות 1/2 אינץ791 לב מפאלדי טרי אם אפשר1/2 כוס נשיקות הרשי1/2 כוס נשיקות הרשי1771 לב מפאלדי טרי אם אפשרתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד10קצת קישואים קצוציםמלח כשרמלח כשר1כף. חומץ ביין אדוםבצל, חתוך לקוביותבצל, חתוך לקוביות1כף. חומץ ביין אדוםבצל, לחתוך לקוביות 1/2 אינץבצל, לחתוך לקוביות 1/2 אינץ1חבורה1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק5קילוגרםטורקיה, חינם טווח אורגני הוא נהדרטורקיה, חינם טווח אורגני הוא נהדר7בצל צהוב בינוני, קצוץ1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים