סלט אורז בר עם אדממה הוא מתכון צמחוני ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ולקטו- אובו. תמורת דולר אחד למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. מנה אחת מכילה 228 קלוריות , 8 גרם חלבון ו -6 גרם שומן . 4 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם אפונה, חומוס, אורז ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך שעתיים ו-40 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. עם ציון סופגני של 48% , מנה זו מוצקה. מתכונים דומים: סלט מלפפון אדממה ארמה , סלט אורז בר צבעוני וחומוס אדממה .
הוראות
1
מניחים את האורז הבר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים ומלח כשר. מבשלים ללא מכסה עד שהוא רך, כ-50 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד
אורז בר, שטוף היטב
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2
סננו היטב, החזירו לסיר וכסו למשך 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
3
בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את השמן במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
אפונה גויה®
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
מוסיפים את גרגירי התירס ומטגנים עד להשחמה, כ-5 עד 8 דקות. מניחים בצד להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
גרעינים תירס
1
טורפים יחד בקערה בינונית את השום, בצלצלי השאלוט, החומץ, החרדל, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל. תוך כדי טריפה מתמדת, מוסיפים את השמן באיטיות עד לקבלת רוטב אחיד.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
1
שלבו את האורז החם עם התירס, האדממה, האפונה הירוקה, החומוס והבצל.
מרכיבים שתצטרך
אפונה ירוקה
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
אדמה קפואה (מתוך התרמילים)
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
תירס טרי או קפוא צהוב, לבן או יתד, מופשר
אפונה גויה®
2
יוצקים רבע כוס מהוויניגרט מעל ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מניחים למשך 30 דקות, טועמים ותבלינים ומגישים בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור את הוויניגרט הנותר במקרר לשימוש נוסף.