מתכונים קשורים
בראנץ'הזגהצרפתי

רעיונות לתפריט נובמבר לאוכל משובח

הסתיו בפתח, ועבור רוב הטבחים, זהו אתגר להתקדם מכל מה שהציע הקיץ מבחינת חומרי גלם טריים ואוכל משובח קל. אז, בין אם אתם חובבי צליית דלעת או גריסת כרוב לסלט אגוזים, אנו מקווים שהמדריך הזה יתן לכם השראה עם כמה קלאסיקות עונתיות.

כשהעלים נושרים ומספקים מגוון מדהים של חום סתווי, אוקר וצהובים, נוכל לנסות לתרגם זאת לצלחת טעימה למשפחה. אז צאו ליערות או תהנו מאוויר קריר בגן ותנו לדמיון שלכם להשתולל עם כמה מהמאכלים העונתיים הנפלאים המוצעים.

באופן טבעי, בסתיו, אנו רואים פטריות נובטות ביערות ובאזור הכפרי שמסביב. כל מי שאי פעם נסע לאיטליה בסוף הקיץ אולי אכל ריזוטו בטעם אדמתי. כמובן, אל תשכחו להצטייד באורז ריזוטו הגון, בין אם זה ארבוריו או קרנרולי, האורז האהוב על שפים רבים!

האמת היא שאורז ריזוטו איכותי הוא המפתח לאהוב הסתיו הזה. מה שמייחד את סוג האורז הזה הוא היכולת שלו לספוג את כל הטעמים העונתיים ולשחרר עמילנים טבעיים כדי להפוך את התבשיל שלכם לקרם ומסמיך בקלות.

הריזוטו הקלאסי באמת יכול לקחת את כל צבעי הסתיו עם כתום, חום, צהוב ואדום.

עם סוגי דלעת או דלעת אחריםנוכל להנות מגוונים של תפוז חמים במטבח ומטעמים המשתלבים באופן טבעי עם שום, ג'ינג'ר וכורכום. כמובן שניתן להשתמש בדלעת עונתי גם להכנת פשטידת דלעת מתוקה טעימה, שמציעה את ההזדמנות לפנק את הצלחות שלנו עם אגוז מוסקט חריף, קינמון וציפורן. לחלופין, מה יותר טוב מאשר שתחכה לך קערת מרק דלעת חריף מהביל כשהלילות מתקרבים והימים מתקצרים.

אם אתה רוצה גוונים עשירים של חום אז עדיף לך לקטוף פטריות! מובן שלרובנו לא תמיד יש מספיק זמן לקחת ליער, אז בדוק את השוק המקומי שלך לפטריות חומות בלה בייבי, שיטאקי, קרמיני או פטריות צדפות כדי להוסיף לריזוטו הקרמי שלך. כדי לסיים צלחת של ריזוטו שמנת, למה לא להוסיף קורט פפריקה מעושנת כדי להוסיף להרמוניה זו של גווני סתיו וצבעים.

אם הוא צהוב שהלב הקולינרי שלך חפץ בו, אז קח קצת תירס סוף של הקיץ והתפנק עם קצת חמאה מלוחה טרייה.

ביום סתווי קר, מה טוב יותר מאשר לבשל סיר של מרק תירס עם אולי קורטוב של צ'ילי חריף כדי להוסיף בעיטה נחמדה לצלחות שלך?

כדי לקזז את כל הצבעים הללו, בואו נחגוג גם עם כל ירקות הברסיקה שאנו יכולים להשתמש בהם, הכוללים ברוקולי, כרוב וכרוב ניצנים. הם יכולים לעורר בנו השראה לשף ולגרום למנות טעימות לכל המשפחה. בין אם אתה מוסיף בייקון לנבטי בריסל או מקפיצים ברוקולי לשלמות, זה זמן מצוין להשתמש בסוגי הירקות האלה.

אפילו הכרוב הצנוע יכול להפוך לחגיגה סתווית עם תוספת של כמה אגוזי לוז או כמה פרוסות של תפוחי גרני סמית טריים להכנת סלט כרוב שמימי. כן, תפוח ליום מרחיק את הרופא, במיוחד כאשר אתה יכול לבחור מתוך מגוון כה רחב של תפוחים בחנויות המקומיות שלך.

אז נצלו את התפוחים בשוק ואל תשכחו מהנאות של עוגת תפוחים ביתית. קשה לנצח את המנה הזו לפינוק משפחתי, ואל תתאפקו מהקינמון. הוספת קינמון לעוגת תפוחים באמת מעניקה לפשטידה תחושת אוכל מנחם.

העצה הטובה ביותר שלנו היא פשוט ליהנות מהמיטב של מטבח הסתיו ולקנות פירות וירקות העונה. זה מפתיע כמה מנות ומתכונים יש להנות בתקופה זו של השנה. אנשים רבים עצובים כשהקיץ נגמר, אבל בדיוק כמו המוזיקה של ויוואלדי, עלינו לחגוג כשהעלים נושרים ולפנק את בלוטות הטעם שלנו בתקופה הקסומה הזו של השנה!