איך לקרמל בצל

בצל הוא מצרך מצוין של כל כך הרבה מנות וניתן להכין אותו בכל כך הרבה דרכים נפלאות. קרמל בצל הוא מיומנות קולינרית אחת שיש לשלוט בה מכיוון שהמוצר כל כך תכליתי; בקצה האחד של הספקטרום, הוא מייצר טעם חיוני באוכל משובח ובצד השני, זה משהו שאנחנו פשוט יכולים להוסיף לנקניקייה!

אז בואו נתחיל בהתחלה ונבין למה אנחנו מתכוונים כשבצל מקורמל. הנקודה העיקרית היא שבצל מכיל כמות מסוימת של סוכר, וקרמל נוצר מבישול של סוכר. בבישול נכון, הבצל מתקרמל והופך מטוגן פשוט לתחושת טעם חדשה לגמרי.

עבור רבים מאיתנו, הטעם הוא חוויה בלתי נשכחת למדי. ברגע שניסו, רובם יסכימו שזה משהו אלוהי. בין אם התוודעתם לבצל מקורמל בחג חוץ רומנטי או אם זה היה פשוט טנדר הנקניקיות המקומי, הטעם הוא תענוג צרוף. מדריך שלב אחר שלב זה יעזור לכם לבשל בצל מקורמל מושלם בכל פעם!

הכר את הבצל שלך

נתחיל באיזה בצל להשתמש למנה הקלאסית הזו. הדבר הגדול בבישול זה הוא שזה עובד עם כל סוגי הבצלים. בצל לבן, בצל אדום ובצל שאלוט כולם נהדרים עבור שיטת הבישול האיטי הזו. עם זאת, כמו בכל דבר בעולם הבישול בימינו, למומחים יש דעה וההסכמה הכללית היא שהבצל הצהוב (נקרא גם בצל חום), עם תכולת הגופרית הגבוהה שלו, הוא הטוב ביותר. עבור רובנו, זה כנראה אומר שהבצל הסטנדרטי שאתה מבשל הוא למעשה הטוב ביותר.

הגזרה הכל כך חשובה!

באופן טבעי, יש דרך נכונה ושגויה לחתוך את הבצל לתהליך זה. הדרך היעילה ביותר היא לפרוס את הבצל לאורך זמן מהשורש ועד לקצה. טיפ אחד של המקצוענים הוא לקלף את הבצל, לחתוך אותו לשניים אבל לשמור את קצה השורש לא חתוך כך שהוא יחזיק את הבצל ביחד, ואז אתה יכול לעשות פרוסות ארוכות מהר יותר מבלי שמשהו ייפול על קרש החיתוך שלך! אחרי שהכנתם את כל הפרוסות שלכם בבצל, תוכלו לחתוך את הקצה, והרי אתם כמעט מוכנים לבישול! הרעיון הבסיסי הוא שבגלל שאתם הולכים לבשל את הבצלים לאורך זמן, הם לא צריכים להיות קצוצים דק מדי, אחרת תאבדו את כל הצורה והמרקם של המנה.

שמן או חמאה

זה עניין של טעם אישי, אבל שפים רבים מעדיפים להשתמש בשמן זית ואז להוסיף חמאה. אחת הסיבות לא להשתמש רק בחמאה היא שיש לה נקודת עישון נמוכה יותר והיא יכולה להישרף מעצמה. אם אתה צריך לבחור, אז אנו ממליצים לך להשתמש בשמן זית כתית מעולה באיכות טובה מכיוון שהוא מושלם לבישול איטי.

החומרים לבצל מקורמל:

  • בצל צהוב (נקרא לעתים קרובות חום).
  • חמאה
  • שמן זית כתית
  • מלח ים
  • סוכר חום (לא חובה)
  • חומץ בלסמי (לא חובה)

שיטה לקרמל:

מחממים את שמן הזית והחמאה האיכותיים במחבת רחבה עבה. כשהשמן והחמאה מתחממים, הוסיפו את הבצלים החתוכים ומערבבים. הרעיון המרכזי הוא שבעוד שאתה צריך לשמור על הבצלים בתנועה, אתה גם רוצה שהם יידבקו קצת למחבת כדי להשחים אותם, אבל לא ישרפו אותם! נסו להביא כמה שיותר בצלים במגע עם תחתית התבנית, תוך מחשבה כל הזמן חום לא לשרוף!

לאחר 10 דקות בערך, הוסיפו קורט מלח ים באיכות טובה וממשיכים לערבב. בשלב זה כנראה הגיע הזמן להאזין ללחן אהוב או להתחיל לתת ליין לנשום! לאחר מכן מבשלים לאט, מוסיפים מעט מלח וממשיכים לבשל במשך 30 דקות עד שעה שלמה. הזמן תלוי בכמות אבל דאג להם להידבק לתחתית ואז לגרד אותם. מדביקים ומגרדים, מדביקים ומגרדים עד שהכל מקבל צבע עמוק ויפה. לבסוף, ניתן לבטל את זיגוג התבנית עם טיפת חומץ בלסמי ולאחר מכן לתת להתקרר.

הצעות הגשה:

בצל מקורמל הוא תוספת טבעית לקישוט סטייק פלפל, לשימוש במרקים, בקיש ועוד הרבה תענוגות קולינריים. אל תשכח את השמחה הפשוטה של הוספת הבצל היפה שלך להמבורגר או למנת נקניק פשוטה!