איך לבשל הודו

הודו כבר מזמן הפך לבשר אלגנטי של ארוחות חג, במיוחד בארוחות חג המולד וחג ההודיה בארה"ב. כשניגשים למשימה עולות שאלות כמו, "איך מבשלים תרנגול הודו?", "כמה זמן צריך לבשל תרנגול הודו?" ו"איזה גודל הודו כדאי לקנות?" מאמר זה עונה על שאלות אלה ועוד. קראו עד הסוף ותהפכו למומחי הודו מדופלמים.

כמה הודו לקנות

הכלל הוא 500 עד 700 גרם של הודו לאדם. כמובן, זה תלוי אם אתם אוהבים שאריות או לא. אם אתם לא מתכוונים להכין כריכי הודו או מרק הודו למחרת, אז 500 גרם לאדם אמור להספיק. הודו ממוצע במשקל 6.5 קילו יאכיל 16 אנשים.

הפשרת ההודו

לא לשכוח להפשיר את ההודו לפני ההכנה! לכל 2 קילו של הודו קפוא נדרשים 24 שעות להפשרה. אם אתם מתכננים לבשל הודו במשקל 6-7 קילו, שלפו אותו מהמקפיא חמישה ימים לפני הארוחה. העבירו אותו למקרר להפשרה בטוחה.

איך להכין הודו

הוציאו את העוף מן האריזה והסירו את כל החלקים הפנימיים שעוד נותרו בו. אלה בדרך כלל מסתתרים עמוק בפנים. לאחר מכן, הסירו והשליכו כיסי שומן גדולים לאורך הצוואר.

שפשפו היטב את ההודו עם כמות גדולה של מלח. עסו אותו מכל הכיוונים. זה הסוד לקבלת העור הקריספי שכולם אוהבים כל כך. החזירו את ההודו למקרר בסיום.

שמרו את הגרון בצד בעת הסרת החלקים הפנימיים מכיוון שהוא יכול לשמש להכנת רוטב מעולה.

ישנן כמה שיטות לבישול הודו רך ועסיסי:

הראשונה היא השריית ההודו בתמיסה של מים, מלח ועשבי תיבול למשך הלילה כדי להחדיר בו מיצים וטעם.

השיטה השנייה היא למלא את תרנגול ההודו ברכיבים נותני טעם כמו תפוחים, הדרים, ירקות ועשבי תיבול, ולא במלית. בזמן שההודו נצלה, הרכיבים יתפרקו וימלאו אותו במיצים.

צליה

שלב 1. תכננו מראש והתחילו בהכנות לפחות ארבע שעות לפני הארוחה, או אפילו מוקדם יותר אם העוף שלכם גדול. מוציאים את תרנגול ההודו מהמקרר ונותנים לו לעמוד בטמפרטורת החדר כ-30 דקות. ההודו יתבשל בצורה אחידה יותר כאשר הוא פושר.

שלב 2. הרוטב הביתי הטעים ביותר צריך לכלול את המשקעים המצטברים בתחתית התבנית. כדי שזה יקרה, יש להוסיף ירקות כמו בצל קצוץ, סלרי וגזר לתחתית התבנית יחד עם צוואר ההודו. מכסים במדף הגריל. הירקות יוסיפו טעם וימנעו התאדות של המיצים בתנור.

שלב 3. לפני תיבול תרנגול ההודו, תחילה יש לנגב אותו במגבות נייר. לאחר מכן יש לשפשף שוב עם מלח ולאחר מכן עם תבלינים לפי הטעם. אם יש לכם עשבי תיבול טריים, הוסיפו חופן לתוך ההודו, יחד עם קצת יין או מים. כך הוא יהיה יותר עסיסי.

שלב 4. קשירה והברשה. קושרים את הירכיים בחוט ומברישים את העור בחמאה מומסת או בשמן.

שלב 5. מתחילים לצלות! הניחו את תרנגול ההודו על גריל בתוך תבנית הצלייה, והכניסו לתנור שחומם מראש ב- 175 מעלות, לפי זמני הבישול בטבלה למטה בהתאם למשקל העוף. לאחר כ- 40 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 160 מעלות למשך שארית זמן הצלייה. נסו לעמוד בפיתוי ולא להציץ לתוך התנור בזמן צליית ההודו. פתיחת הדלת מקררת את התנור ומאריכה את זמן הבישול.

שלב 6. כיסוי ושמירה על לחות. צולים עד שהעור מקבל צבע זהוב בהיר, ואז מכסים את החזה בנייר כסף כדי למנוע השחמה נוספת. במהלך 45 הדקות האחרונות של הצלייה, מסירים את כיסוי נייר הכסף כדי להשחים את העור. אפשר לשפוך רוטב מעל כדי ליצור השחמה אחידה. הטבלה שלהלן מראה מהו זמן הצלייה האידאלי בהתאם לגודל ההודו.

 

משקל ההודו

מנות

זמן בישול

4 עד 5 ק"ג

6 עד 8

2:15 עד 2:45 שעות

5 עד 6 ק"ג

8 עד 10

2:45 עד 3 שעות

7 עד 8 ק"ג

10 עד 12

3:15 עד 4 שעות

8 עד 9 ק"ג

12 עד 14

4 עד 4:15 שעות

9 עד 10 ק"ג

14 עד 16

4:15 עד 4:45 שעות

10 עד 11 ק"ג

16 עד 20

5 עד 5:15 שעות

 

שלב 7. בדיקה והוצאה. מוציאים את תרנגול ההודו מהתנור כשהטמפרטורה הפנימית היא 5 מעלות מתחת למידת העשייה הרצויה. אל תדאגו, הוא עדיין מוכן לאכילה. העוף ממשיך להתבשל לאחר שמוציאים אותו מהתנור. הוצאת ההודו מן התנור מוקדם יותר, למעשה מבטיחה שהוא לא יתבשל יתר על המידה או יתייבש.

שלב 8. מנוחה. מניחים להודו לעמוד 20 עד 30 דקות לפני החיתוך. כך המיצים מתפזרים מחדש בכל הבשר, והחיתוך קל יותר.

בזמן שההודו נח, בדקו שוב את הטמפרטורה לאחר 10 דקות כדי לוודא שההודו הגיע ל- 75 מעלות.

הכינו את הרוטב

בזמן שההודו נח מחוץ לתנור, מכינים את הרוטב ולשם כך משתמשים בנוזלים שבתבנית, בציר, בקמח, בחלב ובתבלינים.

חיתוך ההודו

אם הייתם סבלניים ונתתם להודו לנוח לפני החיתוך, אתם כבר באמצע הדרך! כאשר ההודו נח, המיצים מתפזרים מחדש, מה שמבטיח שההודו לא יבש, מונע בלאגן על קרש החיתוך, ומקל על החיתוך.

בתיאבון!

הגענו לשלב האחרון - לתקוף! הפלא הפריך והמוזהב שהכנתם יגנוב את ההצגה וישמח את האורחים. תנו לעצמכם טפיחה על השכם ותיהנו מהתוצאה.