איך להכין עוגיות

עוגייה טרייה היא דבר נהדר. זהו החטיף המנחם האולטימטיבי. יחד עם כוס חלב או כוס תה חם או בלי כלום, עוגיות מעלות חיוכים על הפנים, אצל צעירים ומבוגרים.

הסוד להכנת עוגיות הוא בעצם לא סוד בכלל. עוגיות מושלמות הן תוצאה של טכניקה טובה. זוהי עובדה בסיסית.

במאמר זה נסביר מדוע חשוב לשפוך את הקמח לתוך כוס המדידה, מדוע ריכוך החמאה באמת עושה את ההבדל והסיבות לכך שכף עוגיות ורשת קירור הן השקעה כדאית. לא תתאכזבו.

הכנה

לפני שאתם צוללים לתוך הפרויקט הזה, חשוב שתפעלו לפי השלבים הפשוטים האלה.

  1. קראו את המתכון לפחות פעם אחת עד הסוף, כדי להכיר כל שלב.
  2. אספו את כל המרכיבים הנחוצים.
  3. חממו את התנור.
  4. מדדו את כל המרכיבים מראש וכך ההכנה תהיה מהירה וחלקה יותר.

מדידה מדויקת

מעט מדי קמח יגרום לעוגיות שטוחות ויותר מדי קמח יכול להפוך את העוגיות לקשות או מתפוררות, ולכן מדידה מדויקת מבטיחה אפייה מוצלחת.

קמח: מערבבים את הקמח, שמים בעזרת כף בכוס המדידה וממלאים עד ליצירת "בטן", מסירים את העודף מלמעלה עם הצד השטוח של סכין מריחה.

סוכר: עם סוכר לבן משתמשים באותה שיטה כמו עם קמח. עם סוכר חום, דוחסים אותו לתוך הכוס עם גב הכף.

למרכיבים נוזליים: ממלאים קנקן או כוס מדידה על משטח מאוזן ובוחנים את המדידה בגובה העיניים.

למרכיבים דביקים: מצפים את החלק הפנימי של כוס המדידה בתרסיס שמן או מורחים מעט שמן צמחי. כך המרכיב הדביק יחליק ישר החוצה.

בצק מעורבב היטב

כדי לקבל עוגיות עם מרקם וצורה טובים יש לבצע הקרמה – הקצפה של חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קליל יותר. כך עושים את זה.

  1. מניחים לחמאה להתרכך היטב בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות. לחלופין, ניתן לחמם אותה במיקרוגל במרווחים של 5 שניות, ולסובב לעתים קרובות כדי לא להמיס אותה.
  2. מקציפים את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת קלה ותפוחה.
  3. טורפים פנימה את הביצה עד לקבלת תערובת אחידה. טורפים פנימה כל טעם שתרצו, כמו למשל תמצית וניל (מומלץ).
  4. מוסיפים ומערבבים את החומרים היבשים, בלי לערבב יותר מדי. כדי להימנע מעוגיות קשות, מומלץ לערבב את הרכיבים היבשים ביד.
  5. כעת מוסיפים את התוספות, שוקולד צ'יפס או אגוזים או כל דבר אחר שתרצו.

מעצבים את הבצק לחתיכות בגודל שווה

חשוב שכל עוגיה תהיה בערך באותו גודל, כדי שכולן ייאפו באותו פרק זמן. כאשר מניחים אותם על תבנית האפייה, כלל האצבע הוא בדרך כלל מרחק של 2 סנטימטרים האחת מן השניה. ישנן שתי שיטות לבצע זאת בקלות.

  1. בעזרת כף עוגיות מיוחדת. כף כזו הופכת את חלוקת הבצק לעוגיות בגודל אחיד ובצורה קלה יחסית.
  2. בעזרת שתי כפות: האחת בשביל לקחת בצק מן הקערה והשנייה כדי לדחוף את הבצק על תבנית האפייה.

אופים עד להשחמה

זה עלול להיות החלק המסובך, כי אם לא נזהרים העוגיות יכולות להפוך מאפויות באופן מושלם לשרופות תוך דקה או שתיים. בעזרת הטיפים שכאן, ניתן למנוע אסונות כאלה.

  1. אופים רק תבנית אחת של עוגיות בכל פעם על רשת התנור האמצעית לקבלת התוצאות הטובות ביותר. כך מתאפשר פיזור אחיד של החום, ואפייה אחידה של העוגיות.
  2. השתמשו תמיד בתבניות קרות לחלוטין. הניחו לתבנית להתקרר במשך 5 עד 10 דקות לאחר ההוצאה מהתנור. לאחר מכן, שטפו במים קרים ויבשו לחלוטין לפני אפייה נוספת.
  3. הגדירו תמיד את הטיימר לזמן האפייה המינימלי המצוין במתכון. אם העוגיות לא מוכנות לאחר זמן זה, הוסיפו דקה או שתיים ואז בדקו שוב.
  4. מומלץ לרכוש מדחום לתנור, אם עדיין אין לכם כזה, פשוט בגלל שרוב מדי הטמפרטורה בתנורים לא מספיק מדויקים.

הניחו לעוגיות להתקרר

כפי שאתם אולי יודעים, תהליך האפיה לא נפסק ברגע שמוציאים את העוגיות מהתנור. כל עוד הן על התבנית החמה, האפיה ממשיכה, וזו הסיבה שחובה להקפיד על תהליך הקירור. להלן הדרך הנכונה לצנן את העוגיות.

  1. כשהעוגיות בתבנית האפיה הן מתמצקות מעט, כך קל יותר להזיז אותן. אבל אל תתנו להם להישאר יותר מדי זמן בתבנית אחרת הן עלולות להיות כהות ופריכות יותר ממה שהתכוונתם.
  2. השתמשו במרית שטוחה ודקה כדי להעביר את העוגיות מהתבנית לרשת צינון. כך תהיה זרימת אוויר מכל הכיוונים. נייר אפיה הוא תחליף טוב אם אין לכם רשת צינון.

אחסון נכון

כך תשמרו על הטעם הנפלא והטריות של העוגיות.

הניחו להן להתקרר לחלוטין לפני האחסון. אחרת, האדים העולים מהן ירטיבו אותן.

ניתן לאחסן את רוב סוגי העוגיות בכלי אטום עד 3 ימים.

עוגיות חלביות או בעלות מילוי קרם יש לאחסן במקרר.

כיצד להקפיא את העוגיות

את רוב העוגיות האפויות ניתן לאחסן בכלים אטומים ולהקפיא עד 6 חודשים. עוגיות מצופות או עדינות יש להניח בשכבות בין גיליונות נייר שעווה. עוגיות במילוי קרם לא קופאות היטב.

והרי לכם הדרך הטובה ביותר לאפות עוגיות מושלמות. אז, אספו את כל המרכיבים ותתחילו לאפות כי גן העדן המתוק והפריך מחכה לכם.