קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות8
ציון בריאות12
מגזין

Rajma (שעועית קארי)

Rajma (שעועית קארי)
Rajma (שעועית קארי) דורש בערך 1 שעה ו 10 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתאים ל-8 מנות. זה מנות ראשונות יש 124 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 5g של שומן למנה. אם יש עלי כוסברה, עגבניות, פלפלים צ'ילי ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. אנשים רבים באמת אהבו את המנה ההודית הזאת. . עם כפית ציון 69% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: Rajma (שעועית קארי), ארוחת ערב הלילה: Punjabi Rajma (שעועית וקארי עגבניות), ו שעועית אדומה קארי (Punjabi Rajma).

הוראות

1
מניחים את שעועית לתוך מיכל גדול לכסות עם כמה סנטימטרים של מים קרים; לתת לעמוד 8 שעות או לילה.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית כתית מעולה של גויהשמן זית כתית מעולה של גויה
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
2
לנקז ולשטוף.
3
לטחון את הבצל, ג ' ינג ' ר, ושום לתוך משחה באמצעות מרגמה ועלי.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
פולי וניל, מפוצלים לאורכו לשניים ומגרדים לאיסוף זרעי הוונילפולי וניל, מפוצלים לאורכו לשניים ומגרדים לאיסוף זרעי הווניל
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
ציוד שתשתמש בו
מרגמה ועלימרגמה ועלי
4
מחממים את השמן ואת ghee יחד בסיר לחץ על חום בינוני. מטגנים את פלפלים צ ' ילי אדום, זרעי כמון, וציפורן שלמה בשמן החם עד זרעי הכמון מתחילים להתיז; מערבבים את הדבק בצל לתוך התערובת ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד חום זהוב. מתבלים עם כורכום הקרקע, כמון טחון וכוסברה טחון; להמשיך לבשל עוד כמה שניות לפני הוספת העגבניות. מבשלים עד העגבניות רכות לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ ' ילי אדוםפלפל צ ' ילי אדום
כוסברה טחונהnameכוסברה טחונהname
כורכוםכורכום
3 תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'3 תפוחי אדמה רדומים, חתוכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'
ציפורן שלמהציפורן שלמה
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
גיגי
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
10 שיני שום, שלמות10 שיני שום, שלמות
5
מוסיפים את שעועית הכליה סחוטה לסיר הלחץ עם מספיק מים כדי לכסות; יוצקים את 2 כוסות מים בנוסף לסיר.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית כתית מעולה של גויהשמן זית כתית מעולה של גויה
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
10 שיני שום, שלמות10 שיני שום, שלמות
6
מוסיפים את הסוכר והמלח. סגור את סיר הלחץ ולהביא 15 קילו של לחץ; לבשל על 40 דקות. מנמיכים את החום נמוך ומבשלים עוד 10 עד 15 דקות. שחרר את הלחץ ופתח את התנור. מערבבים את garam masala ופלפל אדום טחון לתוך תערובת שעועית; מקשטים עם כוסברה קצוצה כדי לשרת.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית בתוספת 3 עד 4 כפותשמן זית בתוספת 3 עד 4 כפות
גארם מסאלהגארם מסאלה
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
10 שיני שום, שלמות10 שיני שום, שלמות

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

אסיה ניתן לזווג עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו Riesling. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא דוד & נדיה Chenin Blanc. יש לו 4.2 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 36 דולר.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
שנין בלאן (Chenin Blanc) משבט הסוורטלנד (Swartland) מתמקד שוב בכרמי גפן ישנים שונים, הנעים בין 1962 ל-1982 ומבוסס על גרניט מפארדברג, מעורבב עם צפחה/שיסט ממזרח, חימר מצפון וברזל מהחלקים המערביים של סווארטלנד. גפנים חקלאיים מעובדים יבשה עמד במבחן הזמן וזה מציג את הסיבה האולטימטיבית מדוע Chenin Blanc הוא המוקד העיקרי שלהם ב Swartland. חבורה שלמה לחוץ באופן טבעי מותסס, התבגר במשך 11 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ניטראלי ישן.