אגסים עלומים עם רוטב פקאן שמנת
צריך ללא גלוטן ומנה צמחונית? אגסים עלומים עם רוטב פקאן שמנת יכול להיות מתכון נהדר לנסות. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 347 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 15 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו שמנת כבדה, מלח כשר, סוכר חום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -45 דקות. נסו אגסים עלומים קוקוס שמנת עם כוכב אניס, אגסים עלומים ברוטב פטל, ו אגסים עלומים עם רוטב שוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
כדי לחלוט את האגסים: בסיר גדול, לשלב את המים והסוכר מעל חום בינוני גבוה. באמצעות מקלף ירקות, לחתוך רצועות רחבות של גרידת לימון מן הלימון ולהוסיף לסיר יחד עם מיץ של לימון שלם. מביאים את התערובת לרתיחה, ערבוב כדי לפזר את הסוכר, ואז להפחית את החום כדי לשמור על רתיחה עדינה. צולל אגסים בנוזל רותח, הוספת מים נוספים, במידת הצורך, רק כדי לכסות את האגסים.
חותכים חתיכת נייר קלף לתוך מעגל רק גדול מספיק כדי לכסות את הסיר. להקל את הנייר לתוך הסיר עד שהוא נוגע פני השטח של הנוזל. מבשלים את האגסים עד סכין מוכנס ישירות לתוך אגס פוגש התנגדות קטנה, על 30 דקות.
הסר את הסיר מן החום לקרר את האגסים לחלוטין את הנוזל הלא חוקי.
כדי להפוך את הרוטב: בסיר, על חום גבוה, לשלב את הסוכר החום ומים ולהביא אותו לרתיחה. להפחית את החום בינוני ומבשל עד שהרוטב מצטמצם, עבה ולוקח על צבע חום זהוב כהה, על 8 עד 10 דקות. בזהירות מערבבים בשמנת, להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים עד עבה מאוד, 2 עד 3 דקות יותר. מערבבים את פקאן קלוי ומלח.
מגישים 1 עד 2 חצאי אגס לאדם, טפטף עם רוטב קרמל פקאן שמנת.