אוכמניות ליים ריקי
הכנת המנה לוקחת כ 25 דקות. נסו ליים ריקי, צ'רי ליים ריקי עם ג' ין, ו פטל ליים ריקי (מתכונים דומים).
הוראות
שלב את האוכמניות והמים בסיר קטן על אש נמוכה עד רך מספיק כדי לרסק בקלות עם החלק האחורי של מרית, על 5 דקות. מועכים בזהירות את האוכמניות עם מחית תפוחי אדמה עד שאף אחד לא נשאר שלם. להגדיל את החום בינוני ולשמור את התערובת בבית מבשלים יציב במשך 8 דקות, ערבוב לעתים קרובות. בעוד האוכמניות מבשלות, מניחים את הסוכר בקערה חסינת חום גדולה. קו מסננת רשת דקה עם cheesecloth ומניחים אותו על הקערה. בזהירות לשפוך את תערובת אוכמניות לתוך המסננת ולאפשר לו לטפטף עד נוטף הופך לסירוגין, על 5 דקות. הרם את המסננת ומערבבים את הסירופ עד שהסוכר מומס.
מניחים את המסננת בחזרה על הקערה ולאפשר לטפטף עד טפטוף מפסיק, על 5 דקות יותר. שמור את המוצקים לשימוש נוסף.
תן לסירופ להתקרר לטמפרטורת החדר ולקרר.
מערבבים סירופ אוכמניות, מיץ לימון וסודה. מערבבים לשלב, העליון עם קרח למלא, ומגישים מיד.