אורז בסמטי עם זעפרן (זפרני פולאו)
אורז Basmati עם זעפרן (Zaffrani Pulao) עשוי להיות רק את המנה בצד אתה מחפש. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 226 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 51 דקות. אם יש לכם זרעי כמון, אורז רגיל, חוטי זעפרן, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. נסו אורז Basmati Pilaf אפונה (Pulao אפונה), אורז זעפרן בסמטי, ו אורז זעפרן בסמטי (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים אורז בקערה בינונית; מוסיפים מספיק מים קרים כדי לכסות אורז. לשפשף אורז בעדינות בין האצבעות; לנקז. חזור על 4 או 5 פעמים עד שהמים נקיים; לנקז. מכסים אורז במים קרים; להשרות 30 דקות.
שמן חום בסיר 2 ליטר מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים קשיו; מוקפץ 10 עד 20 שניות או עד קשיו זהובים חום.
הסר עם כפית מחוררת; לנקז על מגבות נייר.
מוסיפים צימוקים לשמן חם; מערבבים ומטגנים 20 עד 30 שניות או עד צימוקים שמנמנים למעלה.
הסר עם כף מחורץ; להוסיף קשיו לנקז.
מוסיפים זרעי כמון, פלפל, תרמילי הל, ציפורן, עלי דפנה ומקלות קינמון לשמן חם; לרחוש 15 עד 30 שניות.
מערבבים בצל; מוקפץ 3 עד 4 דקות או עד בצל זהוב חום.
מוסיפים אורז; בעדינות מוקפץ 1 דקה, דואג לא לשבור גרגרי אורז עדינים. מערבבים 1 1/2 כוסות מים קרים, זעפרן ומלח.
חום לרתיחה, ערבוב פעם אחת; להפחית את החום בינוני גבוה. קוק חשף 5 עד 6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכמעט כל המים התאדו.
להפחית את החום לנמוך. מכסים ומבשלים 5 דקות; להסיר מהחום.
בואו אורז לעמוד מכוסה 10 עד 15 דקות.
אורז מוך עם מזלג או כף לשחרר קיטור.
מגישים עם אגוזי קשיו קלויים וצימוקים.
מגישים עם גרגירי פלפל, תרמילי הל, ציפורן, עלי דפנה ומקלות קינמון שנותרו כדי להמשיך לטעום את האורז, אבל לא אוכלים אותם.