קושיבינוני
מוכן ב45 דק.
מנות2
ציון בריאות20
מגזין

אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono

אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו אספרגוס עם רוטב שמיר, אספרגוס ואגוזי פילו פאי (Akan אספרגוס בקלאווה) עם רוטב Avgolemono, ו סלמון קלוי & אספרגוס עם לימון-caper - שמיר איולי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מבשלים את האספרגוס במים רותחים עד שהוא פשוט הופך ירוק כהה, על 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2
מסננים את המים, שומר 1/2 כוס שלו.
מרכיבים שתצטרך
3
יש לשטוף את האספרגוס מתחת למים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
4
לטאטא את הביצה בקערה עד מקציף.
מרכיבים שתצטרך
5
לאט לאט להקציף במיץ לימון ואחריו מי אספרגוס שמורות.
מרכיבים שתצטרך
6
מחממים במחבת רוטב קטנה בזמן שטסים עד שהרוטב מתעבה, מערבבים בשמיר וצלפים ומסירים מהחום. (אל תביא אותו לרתיחה.)
מרכיבים שתצטרך
7
להביא סיר גדול של מים לרתיחה ולהפחית את החום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
8
לסובב את המים בסיר.
מרכיבים שתצטרך
9
סדקי ביצה לתוך קערה ושפכי את הביצה מהקערה לתוך המים. חזור על הביצה הנותרת.1
מרכיבים שתצטרך
10
תן לביצים לבשל עד שהלבנים נקבעים אבל החלמונים הם לא, על 2-3 דקות ולדוג אותם החוצה.1
מרכיבים שתצטרך
11
לפצל את האספרגוס בין שתי צלחות, העליון עם ביצים עלומות ואת שמיר ורוטב צלפים avgolemono.
מרכיבים שתצטרך