אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו אספרגוס עם רוטב שמיר, אספרגוס ואגוזי פילו פאי (Akan אספרגוס בקלאווה) עם רוטב Avgolemono, ו סלמון קלוי & אספרגוס עם לימון-caper - שמיר איולי (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים את האספרגוס במים רותחים עד שהוא פשוט הופך ירוק כהה, על 2 דקות.
מסננים את המים, שומר 1/2 כוס שלו.
יש לשטוף את האספרגוס מתחת למים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול ולהניח בצד.
לטאטא את הביצה בקערה עד מקציף.
לאט לאט להקציף במיץ לימון ואחריו מי אספרגוס שמורות.
מחממים במחבת רוטב קטנה בזמן שטסים עד שהרוטב מתעבה, מערבבים בשמיר וצלפים ומסירים מהחום. (אל תביא אותו לרתיחה.)
להביא סיר גדול של מים לרתיחה ולהפחית את החום בינוני.
סדקי ביצה לתוך קערה ושפכי את הביצה מהקערה לתוך המים. חזור על הביצה הנותרת.1
תן לביצים לבשל עד שהלבנים נקבעים אבל החלמונים הם לא, על 2-3 דקות ולדוג אותם החוצה.1
לפצל את האספרגוס בין שתי צלחות, העליון עם ביצים עלומות ואת שמיר ורוטב צלפים avgolemono.