אספרסו פנה קוטה
אספרסו Panna Cottan נטול גלוטן, קינוח. והוא יספק כ 2 מנות. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 771 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 68 גרם שומן. רק כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-3 היו אומרים שזה פגע במקום. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. לכי לחנות וקחי אבקת ג'לטין, סוכר, אבקת אספרסו מיידית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 7 שעות ו-15 דקות. מתכונים דומים: אספרסו פנה קוטה, אספרסו ופנה קוטה, ו אספרסו מרטיני פאנה קוטה.
הוראות
מניחים את החלב בסיר כבד, קטן.
מפזרים את הג 'לטין מעל ולתת לעמוד במשך 5 דקות כדי לרכך את הג' לטין. מערבבים על חום בינוני רק עד הג ' לטין מתמוסס, אבל החלב לא להרתיח, על 2 דקות.
מוסיפים את השמנת, אבקת האספרסו, הסוכר והמלח. מערבבים על אש נמוכה, עד הסוכר מתמוסס, על 3 דקות יותר.
הסר מהחום ולתת להתקרר מעט.
יוצקים את תערובת הקרם לתוך 2 כוסות מרטיני, חלוקת שווה. מכסים ומקררים, מערבבים כל 20 דקות בשעה הראשונה. צמרמורת עד להגדיר, לפחות 6 שעות ועד 2 ימים.
כאשר מוכן לשרת, להשתמש מקלף ירקות על בלוקים שוקולד כדי ליצור על 1 כף כל אחד שבבי שוקולד לבן ומריר.
מפזרים את השבבים על כל קוטה מחבת ומגישים.