מאכלים בריטיים מסורתיים

המטבח הבריטי הרבה מושמץ אך לעתים קרובות נהנה ממנו, המטבח הבריטי זוכה לחידוש מסוים לאחרונה. עם שפע של שפי טלוויזיה בריטיים שמזכירים כל הזמן לקהל את המאכלים הבריטיים הרבים שכדאי לחקור, הגיע הזמן להכיר כמה ממרכיבי היסוד שהגדירו את האוכל הבריטי המודרני.

אוכל נהדר אחד שמעלה חיוך על רוב המבקרים בבריטניה הוא ארוחת הבוקר 'אנגלית מלאה' ממנה ניתן ליהנות בבתי קפה ובמלונות ברחבי הארץ. אין כללים קולינריים מדויקים אך לקוח מעודן עשוי להתמכר לחלק מהדברים הבאים; ביצים, בייקון, נקניקיות, פודינג שחור, שעועית או עגבניות, צ'יפס, האש בראון, פטריות ועם טוסט או לחם מטוגן. בבית קפה טוב בלונדון, אולי יציעו לכם רשימה כזו לבחירה, ואז כדאי שתחליטו אם אתם רוצים לעבוד, לנוח או לשחק אחר כך! ארוחת הבוקר של אלופים היא אחת הדרכים לומר זאת!

לאחר שעכשיו היה לי זמן לקרוא את ה"טיימס", לעשות את התשבץ ולבדוק סימני גשם מדאיגים מתמיד, זה בוודאי שעת צהריים עד עכשיו!

עבור רבים, "פיש אנד צ'יפס" הוא אוכל ארוחת הצהריים הבריטי המובהק. יש לומר, כשעושים זאת היטב, זה תענוג צרוף ובהשוואה לאפשרויות רבות של מסעדות דגים, הוא עדיין ערך טוב. בין אם תבחרו בקלה, האדוק או דגים אחרים, הכל תלוי באיכות הבלילה. באופן אידיאלי זה צריך להיות זהוב, קל ומתקלף! אחד הדברים המוזרים בפיש 'אנד צ'יפס מסורתי הוא שאתה יכול להזמין כמה מנות צד סקרניות מאוד! אפונה דייסית, בצל כבוש, רוטב קארי הכל אפשרי. עבור חסרי התחלה זה מקום מפחיד וחלק מהאפשרויות בהחלט מחלקות את החדר. בצל כבוש הוא אכן אחד מאלה.

נסיעה לצפון אנגליה 'פודינג שחור' הוא עדיין סוג נהדר של נקניק לנסות. זוהי נקניקיית דם עשויה משיבולת שועל, בצל ומתובלת היטב. זה יכול להיות מוגש בארוחת הבוקר, אבל עכשיו הפך להיות תוספת רטרו טרנדית למדי שיישב יפה גם ליד סקאלופ טרי! זה נהדר מוגש גם עם פירה ורוטב.

טריפל אנגלי הוא פלא לראות, עם תחושת האירוע המיושן שלו. הקינוח הקלאסי הזה משוכב בשכבות שמנת ממותקת, פירות ובבסיס עוגת ספוג. זה יכול להיות די אלכוהולי כשמוסיפים כוס או שניים של שרי מתוק טוב. עוד תה כומר?

אחת המנות הידועות ביותר בכל בריטניה הגדולה והאי הצפוני היא 'קרפדה בתוך החור'! התענוג הלשוני הזה הוא שילוב של בלילת פודינג יורקשייר ונקניקיות אנגליות. רבים יאמרו שזה צריך להיות נקניק גדול כמו קמברלנד כדי להפוך את המנה הזו למיוחדת. כך או כך, אם הבלילה זהובה והנקניקיות שחומות, כל מה שבאמת צריך לעשות הוא לצקת על רוטב עשיר לארוחה שזועקת המצאה מיושנת של מעמד הפועלים! מומלץ בחום, לא מוערך מאוד.

מנה דשנה נוספת שכדאי לנסות תהיה "סטייק וכליות פאי". הוא עשוי בדרך כלל עם בשר צ'אק, כליות בקר ובצק מאפה מסורתי. זה מוגש בדרך כלל עם כמה ירקות בצד ותפוחי אדמה.

מלבד מלוחים, אחד הקינוחים של בית הספר שכיף מאוד להזמין הוא, חכו לו, 'ספוטד דיק'! המתוק בעל השם המוזר הוא פודינג מאודה העשוי עם סוטה ופירות יבשים. די טעים כשהוא חם, טרי ומוגש עם רפרפת. ככל הנראה, זה נקרא פעם מחדש 'ריצ'רד המנוקד' בבתי הפרלמנט, כך שהשם היה פחות סביר לגרום לסצנה!

בימים הקרים והלחים של החורף נדרשת מנה כמו ה-'Lancashire Hot Pot'. זוהי סיר אחד קלאסי המשלב רגל כבש, ירקות ותפוחי אדמה בשכבות דקיקות בסגנון קדירה גדולה של סיר קרמי.

לבסוף, עוד מנה אחת בעלת שם מבריק שהיא מסורתית מאוד היא 'בועה וחריקה'. אלו רק השאריות מארוחת צהריים טיפוסית של יום ראשון מטוגנת עם הרבה פירה. השאריות אמורות להיות אפונה, גזר ואולי קצת בשר. לעתים קרובות זה נעשה עם ביצה מטוגנת מעל. הכי טוב לאכול ולהגיש ביום שני!