ארטישוק-תפוחי אדמה מוקרמים
ארטישוק תפוחי אדמה גראטין עשוי להיות רק תוספת אתה מחפש. מתכון זה מספק 10 מנות. עם 394 קלוריות, 15 גרם חלבון ו 17 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו את גבינת גרוייר, אפיית תפוחי אדמה, מניית עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מוקרם ארטישוק ותפוחי אדמה, ארטישוק וגרין בטטה, ו תפוח אדמה סגול וארטישוק גראטן (מתכונים דומים).
הוראות
ממלאים קערה גדולה במים וסוחטים לתוכה את חצאי הלימון; מוסיפים את הלימון לקערה.
חותכים את כל אבל 1 1/2 אינץ ' מגבעולי הארטישוק. עבודה עם 1 ארטישוק בכל פעם, לשלוף את כל העלים החיצוניים הירוקים, משאיר חרוט של עלים צהובים חיוורים. עם סכין חדה, לחתוך את כל אבל 1 1/2 אינץ ' של העלים. לקלף את הגבעול לקצץ כל עור ירוק קשה מתחתית הארטישוק עם מקלף ירקות חסון. באמצעות כף מלון או כף קטנה, לגרוף את החנק השעיר. זרוק את הלב ארטישוק גזוז לתוך קערת המים. חזור עם שאר הארטישוקים.
מביאים סיר גדול של מים לרתיחה.
חותכים כל לב ארטישוק דרך הגבעול ל -8 טריזים.
מוסיף את הפרוסות למים הרותחים ומבשלים עד פריך במכרז, על 8 דקות.
מסננים ושוטפים מתחת למים קרים; מתייבשים.
באותו סיר, לשלב את המניה עם קרם, טימין sprig ו 1 כפית מלח ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על חום נמוך בינוני עד בקושי רך, על 8 דקות. מקפלים את הארטישוקים ומתבלים במלח ופלפל.
חמאה 9 על 13 אינץ צלחת אפייה או 3 ליטר צלחת גראטן.
יוצקים את התוכן של הסיר לתוך המנה; להשליך את קורנית sprig.
מפזרים Gruyre מעל gratin ומכסים בנייר כסף.
אופים את gratin במשך 30 דקות. בקערה קטנה, לזרוק את פירורי הלחם עם החמאה.
הסר את נייר הכסף, מפזר את הפירורים על gratin ואופים במשך כ -30 דקות יותר, או עד שרוב הנוזל נספג והירקות רכים.
מחממים את המטגן. לטגן את gratin כ 6 אינץ ' מהחום במשך כ 2 דקות, או עד הפירורים הם פריך וזהב; להפוך את המנה לפי הצורך אפילו בראונינג.
הפוך קדימה: את gratin unbaked ניתן בקירור לילה.