ביצים שלוקות קלות
גשו לסופר וקנו חזיר, עוף, בקר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 9 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. זה הביא לך על ידי מתכונים פשוט. בסך הכל, מתכון זה מרוויח רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן) ציון כף של 0%. מתכונים דומים: ביצים סרדו (ביצים עלומות בסגנון ניו אורלינס עם לבבות ארטישוק, תרד, ו Hollandaise), תזונה בביצים וביצים עלומות ברוטב עגבניות, ו ביצים שלוקות.
הוראות
לחמם את המים: למלא סיר עם כמה סנטימטרים של מים.
מחממים את המים על גבוה עד שהוא מגיע לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את החום עד המים הוא בבית רתיחה חשופה (רק כמה בועות עולה עכשיו ולאחר מכן).
2 לפצח ביצה לתוך קערה קטנה בעדינות להחליק אותו לתוך המים: עובד עם הביצים אחד בכל פעם, לפצח את הביצה לתוך קערה קטנה או כוס.
מניחים את הקערה קרוב לפני השטח של המים החמים להחליק בעדינות את הביצה לתוך המים.
אם אתה רוצה, להשתמש בכפית כדי לדחוף כמה חלבונים ביצה קרוב החלמונים שלהם, כדי לעזור להם להחזיק יחד.
הוסף את כל הביצים שאתה ציד בלתי חוקי למחבת באותו אופן, שמירה על מרחק כלשהו ביניהם.
3 לכבות את החום, לכסות את המחבת, להגדיר טיימר במשך 4 דקות: לכבות את החום לכסות את המחבת. הגדר טיימר במשך 4 דקות (או לספור בקול רם עד 60, ארבע פעמים). בשלב זה חלבוני הביצה צריך להיות מבושל לחלוטין, בעוד החלמונים עדיין נוזל.
שים לב כי העיתוי תלוי בגודל הביצים, מספר הביצים בסיר, ואם אתה מבשל בגובה, ולכן להתאים בהתאם. אם אתה בגובה, רוצה חלמונים ביצה מוצק, או ציד בלתי חוקי יותר מ 4 ביצים בבת אחת, ייתכן שיהיה עליך לבשל אותם יותר. אם אתה מנסה 4 דקות ואת הביצים מבושלים מדי, להפחית את הזמן.
הסר את הביצים עם כף מחוררת: בעדינות להרים את הביצים עלומות מתוך המחבת עם כף מחורץ ומניח על צלחת לשרת.
דרך אחת לעזור לחלבוני הביצה השלוקים שלכם להישאר יחד היא להסיר חלק מהחלבונים הקטנים לפני שאתם מוסיפים את הביצים למים החמים. דרך קלה לעשות זאת היא עם מסננת רשת בסדר.
מניחים את הביצה גלם לתוך מסננת רשת בסדר מעל קערה. חלבוני הביצה הדקים מאוד יתנקזו דרך המסננת.
2 בעדינות להוסיף מים חמים: ואז בעדינות להקל את הביצה גלם לתוך הסיר שלך של מים חמים רותחים.
3 לכבות חום, לכסות סיר, לבשל 4 דקות: שימו לב איך יש הרבה פחות חלבונים תועים עם שיטה זו? לכבות את החום ולכסות את הסיר (או פשוט להוריד את החום נמוך), ומבשלים 4 דקות עד הלבנים מבושלים דרך. (ייתכן שיהיה עליך להוסיף יותר זמן אם בישול בגובה או ציד בלתי חוקי יותר מ 4 ביצים בבת אחת.)
הסר מן הסיר עם כפית מחוררת.
אם אתה לא רוצה להתעסק עם מנסה לשמור על הביצים מלהתפשט או להיתקל אחד בשני, הדרך הקלה ביותר לעשות ביצים עלומות היא עם ציד ביצים.
"הצייד" הוא למעשה לפנק את הביצים, לא באמת ציד בלתי חוקי אותם, אבל אם מה שאתה רוצה הוא ביצה עם חלמון לבן מבושל נוזלי, זו דרך קלה לעשות את זה.
כדי להשתמש במחבת ציד ביצים, הסר את הכוסות מהמחבת שבה אתה מתכוון להשתמש.
למלא את המחבת עם רק 1/2 אינץ ' של מים ולהביא אותו לרתיחה נמוכה. שים טיפה או כך של שמן זית בכל אחת מכוסות הביצים שבהן אתה משתמש ומפיץ מסביב. (הכוסות הן ללא מקל, אבל השמן עוזר.)
לפצח את הביצים לתוך כוסות הביצה, ביצה אחת לכל כוס.
שים את הכוס המלאה בחזרה בחריץ בשביל זה במחבת.
מכסים את המחבת ומבשלים 4 דקות.
הסר מן החום בזהירות להרים את כוסות הביצה מתוך המחבת. החלק את הביצים המבושלות מתוך הכוסות על צלחות הגשה או קערות.