בצל ציפולין חמוץ-מתוק
ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 8 . מנה אחת מכילה 206 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו4 גרם של שומן. אם יש לך חומץ יין אדום, יין, בצל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 26 שעות. נסו בצל קטן חמוץ מתוק (cipolline ב Agrodolce), בצלים Cipolline ממולאים, ו בצל קיפולין בלסמי צלוי עם רימון (מתכונים דומים).
הוראות
בצל Blanch בסיר גדול של מים רותחים 1 דקה, ואז לנקז במסננת ולהעביר לקערה של מים קרים כדי להפסיק לבשל.
מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר כבד 3 ליטר על חום מתון, ערבוב עד הסוכר הוא מומס. מרתיחים, בלי לערבב, לשטוף את כל גבישי סוכר בצד של מחבת עם מברשת מאפה טבול במים קרים, עד סירופ הופך זהב חיוור. המשך לבשל קרמל, מחבת בעדינות מתערבלת, עד זהב עמוק.
מיד להסיר מהחום, ולאחר מכן בזהירות להוסיף יין (קרמל יהיה קיטור במרץ להקשיח). להחזיר את המחבת לחום ומבשלים, ערבוב, עד הקרמל הוא מומס.
מוסיפים בצל, חומץ יין אדום, שמן, מלח, פלפל, עלה דפנה ומבשלים, חשוף, ערבוב מדי פעם, עד הבצל רך, על 1 שעה.
להעביר בצל לקערה באמצעות כף מחוררת, ואז להרתיח נוזל עד מופחת כ 1 כוס, 10 עד 15 דקות. מערבבים בחומץ בלסמי, ואז לשפוך נוזל על בצל וקריר לטמפרטורת החדר. צ ' יל, מכוסה, 1 עד 3 ימים (לטעמים להתפתח).
מגישים צונן או בטמפרטורת החדר.
בצל לשמור, מכוסה ומקורר, 3 שבועות.