בצק בסיסי של לחם אסם (ללחמניות או כיכר גדולה)
בצק בסיסי של לחם אסם (עבור לחמניות או כיכר גדולה)הוא לחם המגיש 12. מנה אחת מכילה עד 5 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 162 קלוריות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מ-BBC אוכל טוב יש 105 אוהדים. גשו לסופר וקנו שמן זית, מים חמים, גלגלית סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב lacto אובו צמחוני דיאט. הכנת המנה לוקחת כ 35 דקות. , שהוא מוצק. משתמשים שאהבו את המתכון הזה גם אהבו לחם לבן גדול במיוחד, מרנג בסיסי עם וריאציות או פבלובה גדולה, ו בצק פיצה בסיסי.
הוראות
מערבבים את הקמחים והמלח יחד בקערה גדולה, ולאחר מכן מערבבים את הסוכר ושמרים. הפוך באר במרכז הקמח ויוצקים את החלב החם, ביצה מוכה, שמן זית ומספיק מים כדי ליצור בצק רך ורטוב.
על משטח מקומח קל, ללוש בצק במשך 10 דקות עד חלקה.
שים את הבצק בקערה משומנת קלות, לכסות עם סרט נצמד משומן, ואז לעזוב לעלות במקום חם עד הוכפל בגודל. הבצק מוכן עכשיו להיות מעוצב.
כדי להפוך 12 לחמניות, לחלק את הבצק ל 12 חתיכות וצורה לתוך לחמניות. קמח קל 3 דפי אפייה.
מניחים את הלחמניות על הסדינים ומכסים באופן רופף עם סרט נצמד משומן. מניחים בצד במקום חם במשך 30 דקות או עד שהם הוכפלו בגודל.
תנור חום ל 200C / מאוורר 180c / גז
מברישים את הלחם עם ביצה מוכה ומפזרים זרעי שומשום ופרג.
אופים במשך 15-20 דקות עד חום זהוב עמוק עלה היטב.
כדי להפוך את כיכר עציץ, להשאיר את הבצק לעלות במשך כ 1 שעה, או עד הוכפל בגודל. משרים אחד גדול או שמונה אגרטלי טרקוטה קטנים במים קרים במשך כ 30 דקות. יבש ביסודיות, ואז לצחצח את החלק הפנימי של הסירים עם שמן וקו עם נייר קלף. לעצב בצק לתוך עגול חלק עם צורה מחודדת בערך בקצה אחד כך שהוא חצי ממלא את הסיר. השאירו עד הוכפל בגודל.
תנור חום ל 190C / מאוורר 170c / גז
מברשת את החלק העליון של כיכר עם ביצה מוכה, מפזרים פרג או שומשום ואופים במשך 45-50 דקות (15-20 דקות עבור כיכרות קטנות) עד הזהב.
תן לו לשבת במשך 5-10 דקות, ואז להוציא את הסיר ולהשאיר להתקרר על מתלה חוט.