איך להכין דייסה במיקרוגל

גאדג'טים למטבח באים והולכים, אבל אנחנו לא יכולים יותר לסווג את המיקרוגל כגאדג'ט. מציל חיים אולי, חוסך זמן בהחלט! בין אם יש לך רגשות לגבי בישול עם מיקרוגל או לא, האמת היא שכאשר משתמשים בהם כראוי, הם מבשלים הרבה דברים בצורה מבריקה. זה כולל שיבולת שועל וליתר דיוק דייסה.

כמובן שלדייסה יש היסטוריה כזו שזה כמעט מרגיש קצת לא מתאים להשתמש במכשיר טכני כזה להכנת מנה בת אלפי שנים והזינה שושלות שלמות - תרתי משמע!

קצת היסטוריית דייסה

לפני שמכינים את שיבולת השועל שלכם במיקרוגל, נחמד לשקול את הרקע של פלא ארוחת הבוקר הזה! ניתן לייחס את המילה דייסה למילה 'פוטג' או 'פוטג', הלקסיקון הצרפתי למרק. במבט טוב יותר, אנו יכולים לראות את המילה 'סיר' שבאופן לא מפתיע מתחברת היטב לבישול של שיבולת השועל האמורה שלנו!

הקשר המודרני עם סקוטלנד ושיבולת שועל נובע בעיקר ממזג האוויר והאקלים, מה שמאפשר לשיבולת שועל לשגשג בתנאים קשים.

עד סוף המאה ה-18, דייסה נתפסה כאוכל של אנשים עניים ולעתים קרובות בושלה ואוחסנה במגירות דייסה כביכול! לאחר מכן ניתן לשמור ולחתוך אותו לפי הצורך.

מנהגים מודרניים

הדרך המודרנית היא בהחלט פחות חסכנית, וזה די נפוץ בעידן העכשווי שמשפחות סקוטיות מבשלות את הדייסה עם חלב ומוסיפים כפית דקדנטית של דבש!

כלי אחד שנעלם זה מכבר היה ה'שפך', מוט עץ מעוגל שנשמר במיוחד לערבל את שיבולת השועל.

דייסת אליפות

מאז 1994 מתקיימת 'אליפות העולם בהכנת דייסות' בהיילנדס הסקוטיים, בה מתחרים שפים דייסות מכל העולם על הפרס הנכסף של פרס הזהב!

בהצלחה

אומרים שעל ידי ערבוב רק ביד ימין ובכיוון השעון יביא מזל טוב לכל היושבים לקערת שיבולת שועל מזינה חמה! אז מה שלא תעשה, אל תשתמש ביד שמאל ולעולם אל תערבב נגד כיוון השעון.

דייסה במיקרוגל

אז הנושא הזה של כל המשקל הזה של ההיסטוריה על הדגנים ה'קטנים' הזה פוגע איכשהו בשימוש במיקרוגל לאכילת מזון הפלא העתיק הזה. עם זאת, הראיות ברורות - זה טעים פשוט נהדר אז לך עם הזרם!

שיטת בישול במיקרוגל:

  1. מערבבים שיבולת שועל דייסה, מים או חלב אם אתם מעדיפים, בקערת ארוחת בוקר מתאימה.
  2. מוודאים שהדייסה והמים או החלב מערבבים היטב, ולאחר מכן מכניסים למיקרוגל למשך 2 דקות.
  3. מוציאים מהמיקרוגל ואז מערבבים שוב. בשלב זה תמיד אפשר להוסיף לו עוד קצת נוזלים אם נראה לכם שהוא יבש מדי.
  4. מגישים את הדייסה החמה המהבילה עם בננה פרוסה או כל תוספת לבחירתכם. מה דעתך להוסיף כמה זרעי צ'יה או להוסיף אותם עם פירות טריים. מנגו, תפוח ורימון כולם עובדים טוב מאוד!

טיפים מובילים לקניית דייסה

למעשה, זה די יוצא דופן עד כמה מורכבים הניואנסים של ייצור שיבולת שועל. יש שיבולת שועל בחיתוך פלדה, שיבולת שועל ג'מבו, שיבולת שועל אורגנית ושיבולת שועל מגולגלת דק. הדבר המוזר הוא שכולם נראים וטעמם די שונים אחד מהשני, אבל כולם יכולים לשמש להכנת קערת דייסה חמימה ומזינה. לרוב האנשים, המועדף הוא בדרך כלל 'שיבולת שועל מגולגלת' או 'שיבולת שועל מגולגלת' להכנת ארוחת הבוקר המודרנית שכולנו מכירים ואוהבים!

לבסוף, אם אתה מתכוון להשתמש בחלב בדייסת המיקרוגל שלך, אז זה יהיה טעים וקרמי אם תבחר חלב חלב מלא שומן!