קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות32
ציון בריאות4
מגזין

בקלאווה

בקלאווה
Baklavan הוא צמחוני קינוח. והוא יספק כ 32 מנות. מנה זו מכילה סביב 7 גר' של חלבון, 26 גרם של שומן, וסך הכל 343 קלוריות. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך קינמון, שקדים, מים, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכון זה אופייני למטבח המזרח התיכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: בקלאווה, בקלאווה, ו בקלאווה.

הוראות

1
מערבבים סוכר ומים בסיר. לסחוט מיץ מלימון ותפוז לתוך תערובת סוכר ולאחר מכן לזרוק את החצאים גם כן. .
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2
מוסיפים את מקלות הקינמון. מביאים את התערובת לרתיחה מעל חום מתון עד שהסוכר מומס, ואז מבשלים 10 דקות. דלג לפי הצורך. מערבבים בדבש וחוזרים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
3
הסר מחום וקריר לטמפרטורת החדר.
4
יוצקים דרך מסננת לתוך קערה גדולה ולהשליך את קליפת הפרי תוך השארת מקל הקינמון בפנים. צמרמורת עד קר לחלוטין. הערה: פעם אחת, השארנו את חצאי הפירות במחשבה שזה עלול למשוך יותר טעם הדר לתוך הסירופ. מתברר, שזה עושה את זה די חזק וזה הכי טוב להיפטר ממנו לפני קירור זה. הפוך את בקלאווה: לשים מתלה תנור בעמדה האמצעית מחממים תנור ל 170c.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
אפרסק או נקטרינה, פרוסיםאפרסק או נקטרינה, פרוסים
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
5
להקציף יחד שקדים, אגוזי מלך, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ומלח עד בשילוב היטב.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
2 חבילות (50 גרם כל אחת) שקדים טחונים2 חבילות (50 גרם כל אחת) שקדים טחונים
מקלות קינמון קצריםמקלות קינמון קצרים
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסהתערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
6
מברשת צלחת אפייה 13x9 אינץ ' עם חמאה מומסת.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסקחטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
7
חותכים את גליונות פילו לחצי לאורך רוחב ולערום את כולם. שמור מחסנית מכוסה במגבת מטבח נקייה לחה כדי למנוע ממנו להתייבש.
מרכיבים שתצטרך
1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
8
שכב 2 גיליונות של פילו בתחתית צלחת אפייה וסדין מברשת העליון עם חמאה. המשך לשכבה 2 יריעות בכל פעם, יריעות מדהימות בכל שכבה כפולה מעט כדי לכסות את תחתית המנה, ולאחר מכן צחצוח כל גיליון שני עם חמאה, עד שהשתמשת 10 גיליונות של פילו סה " כ. לאחר צחצוח השכבה העליונה של פילו עם חמאה, להפיץ על 1 1/2 כוסות תערובת אגוז על זה. כפית מעל 2 כפות חמאה.חזור על תהליך שכבות זה 3 פעמים נוספות. למעלה עם 10 גיליונות נוספים של פילו. (תוכל להשתמש 50 גיליונות של פילו סך הכל.) חמאה העליון ולתת בקלאווה לעמוד בטמפרטורת החדר עבור החמאה להתקשות מעט כדי להקל על חיתוך, 10 עד 15 דקות.באמצעות סכין חדה, לחתוך בקלאווה לתוך 16 מלבנים שווים, ולאחר מכן לחתוך כל פיסת חצי באלכסון, מוודא לחתוך את כל הדרך.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסקחטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
לחם אגוזי מלך וצימוקיםלחם אגוזי מלך וצימוקים
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
9
אופים בקלאווה עד הזהב, 50 דקות עד 1 שעה.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
10
להעביר צלחת מתלה כדי להתקרר, ואז לאט לשפוך סירופ קר סביב הקצוות של בקלאווה חם, בין כל החתכים, ומעל.
מרכיבים שתצטרך
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
11
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר לפחות 8 שעות. (כיסוי פעם בקלאווה הוא בטמפרטורת החדר.) אל תירגע.