קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות32
ציון בריאות4
מגזין

בקלאווה

בקלאווה
Baklavan הוא צמחוני קינוח. והוא יספק כ 32 מנות. מנה זו מכילה סביב 7 גר' של חלבון, 26 גרם של שומן, וסך הכל 343 קלוריות. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך קינמון, שקדים, מים, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכון זה אופייני למטבח המזרח התיכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: בקלאווה, בקלאווה, ו בקלאווה.

הוראות

1
מערבבים סוכר ומים בסיר. לסחוט מיץ מלימון ותפוז לתוך תערובת סוכר ולאחר מכן לזרוק את החצאים גם כן. .
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
מוסיפים את מקלות הקינמון. מביאים את התערובת לרתיחה מעל חום מתון עד שהסוכר מומס, ואז מבשלים 10 דקות. דלג לפי הצורך. מערבבים בדבש וחוזרים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
3
הסר מחום וקריר לטמפרטורת החדר.
4
יוצקים דרך מסננת לתוך קערה גדולה ולהשליך את קליפת הפרי תוך השארת מקל הקינמון בפנים. צמרמורת עד קר לחלוטין. הערה: פעם אחת, השארנו את חצאי הפירות במחשבה שזה עלול למשוך יותר טעם הדר לתוך הסירופ. מתברר, שזה עושה את זה די חזק וזה הכי טוב להיפטר ממנו לפני קירור זה. הפוך את בקלאווה: לשים מתלה תנור בעמדה האמצעית מחממים תנור ל 170c.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
5
להקציף יחד שקדים, אגוזי מלך, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ומלח עד בשילוב היטב.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
קרוסטיני משופשף בשום, לא חובהקרוסטיני משופשף בשום, לא חובה
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים2 ו-3/4 כוסות שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
6
מברשת צלחת אפייה 13x9 אינץ ' עם חמאה מומסת.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
7
חותכים את גליונות פילו לחצי לאורך רוחב ולערום את כולם. שמור מחסנית מכוסה במגבת מטבח נקייה לחה כדי למנוע ממנו להתייבש.
מרכיבים שתצטרך
1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
8
שכב 2 גיליונות של פילו בתחתית צלחת אפייה וסדין מברשת העליון עם חמאה. המשך לשכבה 2 יריעות בכל פעם, יריעות מדהימות בכל שכבה כפולה מעט כדי לכסות את תחתית המנה, ולאחר מכן צחצוח כל גיליון שני עם חמאה, עד שהשתמשת 10 גיליונות של פילו סה " כ. לאחר צחצוח השכבה העליונה של פילו עם חמאה, להפיץ על 1 1/2 כוסות תערובת אגוז על זה. כפית מעל 2 כפות חמאה.חזור על תהליך שכבות זה 3 פעמים נוספות. למעלה עם 10 גיליונות נוספים של פילו. (תוכל להשתמש 50 גיליונות של פילו סך הכל.) חמאה העליון ולתת בקלאווה לעמוד בטמפרטורת החדר עבור החמאה להתקשות מעט כדי להקל על חיתוך, 10 עד 15 דקות.באמצעות סכין חדה, לחתוך בקלאווה לתוך 16 מלבנים שווים, ולאחר מכן לחתוך כל פיסת חצי באלכסון, מוודא לחתוך את כל הדרך.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
9
אופים בקלאווה עד הזהב, 50 דקות עד 1 שעה.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
להעביר צלחת מתלה כדי להתקרר, ואז לאט לשפוך סירופ קר סביב הקצוות של בקלאווה חם, בין כל החתכים, ומעל.
מרכיבים שתצטרך
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
11
בואו לעמוד בטמפרטורת החדר לפחות 8 שעות. (כיסוי פעם בקלאווה הוא בטמפרטורת החדר.) אל תירגע.