אוכל אמריקאי מסורתי

אמריקה גדולה וגם אוכל אמריקאי נוטה להתאים! כאן אנו מתארים כמה מנות אמריקאיות מסורתיות. כמו כל האומות הגדולות אוכל אמריקאי מבטא הרבה מלבד מתן פחמימות!

עבור רבים, מנה כמו 'קציץ בשר' היא מנה קלאסית, כנה ומיושנת. הוא עשוי בדרך כלל מבשר בקר טחון אך לרוב הוא מוחלף בנתחי בשר זולים יותר. קציץ הבשר עוסק כולו בשיטת אפיית המרכיבים בתבנית. זוהי ארוחה משפחתית טעימה שהפכה לאלמותית על ידי התייחסויות שונות אליה בתרבות הפופולרית.

זה בדרך כלל מגולף ומוגש עם ירקות, תפוחי אדמה ורוטב. זהו אוכל מנחם טהור וכמו כל כך הרבה מנות דומות ניתן לצבוט כדי לייצר משהו מאוד מיוחד.

לחם תירס הוא חלק בלתי נפרד מהבישול הדרומי וניתן לראות בו מצרך נהדר בתרבות אוכל הנשמה. הוא עשוי מקמח תירס מחומץ דק שנטחן ולאחר מכן מבשל בתנור עם אבקת אפייה. יש לו היסטוריה נהדרת המלווה בארוחות חג ההודיה ו

ניו אינגלנד ג'וניקייקס!

המנה האקזוטית יותר של 'ג'מבלאיה' מהנה כמו שהשם מרמז. Jambalaya היא מנה קלאסית של אורז, שרימפס ונקניק מהמטבחים הקייג'ון והקריאולי של לואיזיאנה. המילה עצמה שווה ל'מיש-מאש' ושפים הם די חופשיים לפרש סוג זה של מאכלים באינספור דרכים. בסיס המנה הוא מה שמכונה 'שילוש קדוש' של בצל, פלפל וסלרי.

מאז שנות ה-1800, כשהופיע לראשונה ב'עקרת בית וירג'יניה', מרכיב הבסיס של 'מקרוני וגבינה' הפך לאהוב על המשפחה. זו ללא ספק אחת הדרכים הטובות ביותר לאכול פסטה סתמית למדי. ניתן להגיש כתוספת או כארוחה עיקרית. זה, כמו כל כך הרבה מנות אמריקאיות, מאוד אוכל של אמא ופופ.

מקום מיוחד מאוד בלב האוכל המשובח הוא כמובן "סלמון אלסקה פראי". הדגים, בניגוד לרוב המגדלים, יכולים לאכול בחופשיות, ומייצרים איכות סלמון שהיא די מעודנת. למעשה, זה כל כך חיוני לשמור על מלאי בריא עד שרשויות המדינה מבטיחות שהמספרים יישמרו בקפידה. עם דגים באיכות זו, שף יכול להיות מאוד יצירתי וניתן להגיש אותו במגוון דרכים מעוררות תיאבון.

קשה שלא להזכיר את 'חמאת בוטנים וג'לי' באיזשהו שלב מכיוון שזה נראה כל כך חלק מתרבות הכוכבים והפסים. זה מתוק ומלוח לטי והוא אוכל שאתה אוהב או שונא. עובדה יוצאת דופן אחת היא שלחם פרוס היה זמין משנות העשרים של המאה הקודמת, בעוד שראיות מצביעות על כך שכריך המילוי הקלאסי הזה קיים זמן רב יותר. יש התייחסות נפלאה לכך ב-Boston Cooking School Magazine ממהדורת 1910. כמו כל כך הרבה מאכלים, אם אתה משתמש בבוטנים באיכות טובה ובריבת תות תוצרת בית, זה הופך לתחושת טעם אמיתית.

המצאה אמריקאית ייחודית נוספת היא 'ביסקוויטים ורוטב' ויש לנסות ולבדוק בדיינר לבחירתכם. זהו עוד תענוג מהדרום והוא גן עדן פחמימות. הביסקוויט עצמו עשוי משומן חזיר או מחלב חמאה ולאחר מכן נחנק ברוטב מועשר בנקניק חזיר ופלפל שחור. יש ציטוט נפלא על סוג זה של בישול אוכל נשמה. הציטוט הזה מתוך ספר הבישול של Southern Foodways Alliance Community אומר הכל:

"הדרך הדרומית עם רוטב נולדה ממחסור. כשאנשים עניים, הם מסתפקים. מה שאומר שאנשים מכינים רוטב."

למרות ש'פאי תפוחים' נראה בכל כך הרבה וריאציות ברחבי העולם, אמריקה הפכה את פאי התפוחים לחלק מהתרבות הפופולרית המודרנית. הביטוי "אמריקאי כמו פאי תפוחים" הוא רעיון מאתגר, מכיוון שחושבים שהמנה הצנועה הזו הובאה על ידי המהגרים האירופים והתעכלה אט אט לתרבות המקומית. טעים והכי טוב להגיש עם צליפות של קרם טרי!