בראנץ ' ראשון: מרמלדת עגבניות-בזיליקום
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו בראנץ ' יום ראשון: עוגת לירה מרמלדה, בראנץ ' ראשון: טוסט עם מרמלדה קומקווט וגבינת עיזים, ו בראנץ ' ראשון: בייקון, כרישה ועגבניות (מתכונים דומים).
הוראות
שים את השומר, בצל, כרישה ושום בסיר עמיד 3-4 ליטר ולזרוק עם כמה פקקי שמן עד מצופה באופן שווה.
מפזרים מלח. צולים במשך 45 דקות עד שעה, ערבוב כל 15 דקות, עד רך וקרמל קלות. תשליך את כל הפיסות שנחרבות.
מוסיפים את הסוכר החום והחומץ למחבת, מערבבים ומבשלים 20 דקות יותר.
מערבבים את העגבניות ומבשלים במשך שעה וחצי, ערבוב כל 30 דקות. לטעום את המרמלדה: אם עדיין יש לזה טעם חזק של חומץ, להמשיך לבשל עד שהטעם מתרכך.
השתמש בכף מחוררת לשים את העגבניות לתוך מיכל אחסון. כפיות חלופיות של עגבניות עם עלי בזיליקום. כאשר כל העגבניות בצנצנת, לקשור אותם קצת עם הכף ולאחר מכן לשפוך מעל בישול נוזלי רק כדי לכסות. (אני בסופו של דבר עם רק כפית או שתיים של נוזל בישול נוסף, אבל העגבניות שלי היו עסיסיים למדי עצמם, אז זה לא נראה משנה.)
מכסים, מאפשרים להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מקררים עד חודש. בעת ההגשה להסיר את עלי בזיליקום, אשר הפך מלוכלך למדי.