בשר חזיר צלוי ותפוחי אדמה
בשר חזיר צלוי ותפוחי אדמה נטול גלוטן, מנה עיקרית. מנה אחת מכילה 760 קלוריות, 73 גרם חלבון ו 32 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חמאה, רוזמרין, שמן זית ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: בשר חזיר מטוגן עם תפוחי אדמה, בשר חזיר צלוי בתנור פשוט, ו בשר חזיר צלוי.
הוראות
להקציף 1/4 כוס שמן, שום, חמאה, מרווה ורוזמרין בקערה קטנה כדי להתמזג.
מניחים חזיר במחבת צלייה גדולה.
מפזרים מלח ופלפל. לשפשף תערובת עשב על חזיר. (ניתן לעשות 1 יום קדימה. כיסוי וצינה.) לכסות את החזיר באופן רופף עם נייר כסף צלוי 2 שעות.
מחלקים הנותרים 1/4 כוס שמן בין 2 מחבת גדולה כבדה.
מחממים שמן על חום בינוני-גבוה. מחלקים תפוחי אדמה בין מחבתות.
מפזרים מלח ופלפל. Sauté עד תפוחי אדמה זהובים אבל לא במכרז, על 15 דקות.
להעביר תפוחי אדמה למחבת צלייה עם חזיר. לזרוק תפוחי אדמה עם מיצי פאן. המשך צלייה, חשופה, עד חזיר חום, תפוחי אדמה רכים ומיצים מופחתים מעט, כ 40 דקות.
מניחים חזיר במרכז מגש גדול. להקיף עם תפוחי אדמה.
יוצקים מיצי פאן לתוך כוס מדידה 2 כוס כוס. כפית שומן מעל מיצים ולהשליך.
יוצקים מיצים על חזיר ותפוחי אדמה.