קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות1
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםקיץ
מגזין

גלידה שוש שחור

גלידה שוש שחור
אם 42 סנט למנה נופל בתקציב שלך, קרח שחור גלידה יכול להיות מרהיב ללא גלוטן וצמחוני מתכון לנסות. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 142 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 10 גרם של שומן כל אחד. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. קיץ יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו סוכר מגורען, חלמונים, כמה טיפות של צבע מאכל טבעי, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. נסו גלידת אבוקדו, מוות על ידי גלידת שוקולד, ו איך להכין גלידה ללא נטישה (מתכונים דומים).

הוראות

1
שים את שוש בסיר עם 1/2 כוס מים במקום על אש נמוכה במשך 15 דקות, ערבוב מדי פעם, עד שוש נמס.
מרכיבים שתצטרך
שוששוש
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
2
בינתיים, יוצקים את החלב והשמנת לתוך סיר גדול וחום בעדינות, ערבוב מדי פעם, עד התערובת מתחילה קיטור אבל לא להרתיח.
מרכיבים שתצטרך
קרםקרם
חלבחלב
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
3
לטאטא את החלמונים בקערה חסינת חום עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
חלמון ביצהחלמון ביצה
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
קערהקערה
4
מוסיפים את הסוכר והוניל ומקציפים עד חיוורים ומעט רכים. בהדרגה ולאט לאט, יוצקים את החלב החם לתערובת הביצה תוך שטוף ברציפות כדי למנוע את הביצים ערבול. החזירו את התערובת לסיר, הניחו על אש נמוכה, ערבבו את הליקריץ המומס, והחממו עד שהפודינג מכסה דק את גב כף העץ. אל תתנו לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
שוששוש
פודינגפודינג
ונילוניל
סוכרסוכר
ביצהביצה
חלבחלב
ציוד שתשתמש בו
כף עץכף עץ
מקציףמקציף
מחבת רוטבמחבת רוטב
5
מוסיפים את צבע מאכל שחור לאפקט הרצוי.
מרכיבים שתצטרך
צבע מזוןצבע מזון
6
יוצקים בחזרה לתוך הקערה ומניחים בצד במשך כ -30 דקות, ערבוב מדי פעם, עד מקורר לטמפרטורת החדר. לקבלת קירור מהיר יותר, למלא כיור באמצע הדרך עם מים קרים וקרח ומניחים את קערת התערובת בו במשך 20 דקות. לעולם אל תשים את התערובת החמה במקרר.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
קרחקרח
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
7
לאחר התקרר, מכסים את התערובת ומקררים, באופן אידיאלי בן לילה, אבל לפחות במשך 6 שעות, עד מקורר ביסודיות (לפחות 4°).
8
יוצקים את התערובת הצוננת למכונת גלידה ומחבצים על פי הוראות היצרן.
מרכיבים שתצטרך
גלידהגלידה
ציוד שתשתמש בו
מכונת גלידהמכונת גלידה
9
כאשר החביצה הושלמה, השתמש בכפית או במרית כדי לגרד את הגלידה לתוך מיכל חסין מקפיא עם מכסה. להקפיא עד שהוא מגיע מרקם הסקופ הנכון (לפחות 2 שעות).
מרכיבים שתצטרך
גלידהגלידה
ציוד שתשתמש בו
מריתמרית
10
סקופ פנימי
11
שוש קלברי הוא כנראה הטוב ביותר בעולם. הקרקע והאקלים בקלבריה," הבוהן " של איטליה, הוא אידיאלי לגידול glycyrrhiza glabra, השורשים של אשר מייצרים שוש עם טעם מריר מתוק כי הוא אמר שיש תכונות מרגיעות לעיכול ולגרונות כואבים
מרכיבים שתצטרך
שוששוש
12
Reprinted with permission from The Icecreamists by Matt O ' Connor, Mitchell Beazley © 2013, photos by Anders Schonnemann.