איך להכין דייסה עם חלב קוקוס

דייסה זה פשוט פנטסטי! זה מרכיב שקרוב מאוד לליבם של כל הסקוטים. הוא גם ישן כמו מתושלח, וזה לפחות 969 שנים! אבל ברצינות, שיבולת שועל קיימת הרבה זמן והייתה פעם מרכיב עיקרי בזמנים קשים.

שיבולת שועל סקוטית

שיבולת שועל דייסה הייתה חלק מסורתי מהאכילה הסקוטית ונקשרה לדרך מאוד חסכונית ופשוטה לאכול. דייסה מבושלת עם מים ומעט מלח היא אומנם לא לכולם אבל עדיין תענוג אמיתי בהשוואה לדגנים מסחריים שכולם מצופים בסוכר!

הוסף טעמים משלך

אומר את זה, שיבולת שועל ובמיוחד שיבולת שועל דייסה נפלאים עם קצת טעם נוסף. במקום השיטה הסקוטית המחמירה מאוד, למה לא לנסות משהו אחר. כאן למטה אנחנו הולכים להדריך אותך דרך אחת הדרכים הטעימות להכנת דייסה יוקרתית באמת על ידי שימוש בחלב קוקוס. שיטה זו מייצרת דייסה עשירה ושמנת מקסימה שיכולה להפוך לארוחת בוקר או פודינג מענגים.

עובדות מהנות על שיבולת שועל

  • השם הלטיני לשיבולת שועל הוא 'Avena Sativa', והם גדלים באירופה ובצפון אמריקה.
  • שיבולת שועל היא מקור מצוין לסיבים, בטא גלוקן, ויטמינים ומכילה נוגדי חמצון.
  • שיבולת שועל שלמה מתהדרת באווננתרמידים אשר מאמינים מאוד כמגנים מפני מחלות לב.
  • סובין הוא השכבה החיצונית של שיבולת השועל וניתן למצוא אותו במוזלי, דגנים ולעיתים קרובות בלחם
  • בכוס אחת של שיבולת שועל גולמית יש בערך: 8.1 גרם סיבים, 0.8 גרם סוכר, 10.7 גרם חלבון, 8.7 גרם מים, 54.8 גרם פחמימות ו-5.3 גרם שומן.

הנה כל מה שאתה צריך כדי להכין קערה טעימה של דייסת חלב קוקוס. למה לא להוסיף כמה פירות יער או קורט קינמון חריף?

המצרכים שלנו:

  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • 1 כוס שיבולת שועל דייסה
  • 2 כפיות דבש או סוכר חום
  • זילוף של פתיתי קוקוס (לא חובה)
  • 1 כפית קינמון

שיטת Fooddiez:

שיבולת שועל טעימה רק כפי שאתה מכין אותה! על ידי הוספת העושר הנפלא של הקוקוס לטעם הפשוט של שיבולת שועל לא יאכזב! למתכון הזה יש מתיקות וטעם קרמי נפלא שגם הילדים שלכם יאהבו!

  1. תחילה מביאים את חלב הקוקוס לרתיחה במחבת בגודל מתאים.

כעת מערבבים פנימה את הכמות הנדרשת של שיבולת שועל ודבש אם אתה אוהב את זה מתוק. מחממים את זה עד שרוב החלב נספג בשיבולת השועל והוא מרקם קרמי סמיך ויפה.

  1. הוסיפו נופך מיוחד למנה על ידי הוספת כמה פתיתי קוקוס וקורט או שניים של קינמון טחון. אם אתה לא איש דבש, אז הוסף מעט סוכר חום מעל. טָעִים מְאוֹד!

האם ידעת?

שיבולת שועל דייסה מכילה תכולה גבוהה של מינרלים וויטמינים, הכוללים את הדברים הבאים:

  • אבץ - חיוני לבריאות הכללית שכן הוא מסייע לפעילויות כימיות רבות בגוף.
  • מנגן - נמצא בכמויות גבוהות במזונות דגנים מלאים. זהו יסוד קורט החיוני לגדילה ולחילוף החומרים שלך
  • זרחן - מינרל חשוב המגן על תחזוקת העצם והרקמות.
  • מגנזיום - אחד המרכיבים שלעיתים קצרים בתזונה שלנו אך מאפשר תפקודים ותהליכים קריטיים בגוף.
  • סלניום - מחקרים עדכניים הראו שרמות נמוכות עלולות לפגוע בתפקודים החיסוניים והנפשיים בגוף.
  • ברזל - חיוני לדם בריא שכן זהו מרכיב של המוגלובין.

דייסה, דייסה, דייסה!

אז, כפי שאתם יכולים לראות, דייסה היא קצת מאכל פלא שאפשר לעשות אפילו יותר נפלא עם קצת דמיון. אנו מקווים שתנסו את הגרסה הטעימה הזו עם כל הטוב האקזוטי של טעמי הקוקוס שרק מוסיפים לתערובת שיבולת השועל הנהדרת הזו!