גלידת קרמל מלוחה
אם יש לכם מלח ים קשקשי, שמנת כבדה, סוכר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו -30 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 18% וזה די גרוע. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : חומית מחבת שוקולד קרמל מלוחה עם גלידת קרמל, ללא מכונת גלידה קרמל מלוח, בורבון, חמאת אגוזים וגלידת פצפוצי שוקולד, ו גלידת קרמל מלוחה.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים את הסוכר במחבת רוטב כבדה יבשה מעל חום בינוני, ערבוב עם מזלג לחמם את הסוכר באופן שווה, עד שהוא מתחיל להמיס, ואז להפסיק ערבוב מערבולת המחבת כך הסוכר נמס באופן שווה, ולהמשיך לבשל עד שהוא צבע ענבר כהה.
בזהירות להוסיף את הקרם הכבד (התערובת תהיה להתיז) ומבשלים, ערבוב עד שכל הקרמל מומס.
מעבירים לקערה חסינת חום ומערבבים במלח הים. מניחים את תערובת הקרמל על קערה מלאה במי קרח ומערבבים עד שמצונן לטמפרטורת החדר.
מערבבים את תערובת הקרמל עם בסיס הגלידה ומוסיפים את הוניל.
להקפיא במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.
מחממים את החלב במחבת רוטב על אש בינונית-נמוכה.
להכין אמבט קרח על ידי הגדרת קערה 2 ליטר מעל קערה גדולה יותר מלא חלקית עם מי קרח.
מניחים מסננת על הקערה הקטנה יותר ומניחים בצד.
בקערה נפרדת, לטאטא יחד את חלמוני ביצה וסוכר עד צהוב חיוור בצבע והסוכר מומס. בהדרגה לשפוך את החלב התחמם לתוך תערובת חלמון, לטאטא כל הזמן.
יוצקים את התערובת בחזרה לתוך סיר אותו השתמשת כדי לחמם את החלב. מבשלים 3 עד 5 דקות, ערבוב כל הזמן, עד פודינג מתעבה ומצפה את החלק האחורי של כף עץ.
מסננים את פודינג לתוך הקערה העליונה של אמבט הקרח כדי לעצור את תהליך הבישול.
מוסיפים את השמנת הכבדה ומערבבים על אמבט הקרח עד לקרר. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים ביסודיות, רצוי בין לילה.