קושיבינוני
מוכן ב25 דק.
מנות4
ציון בריאות17
מגזין

דג בס בגריל עם רוטב צ'ילי-ליים

דג בס בגריל עם רוטב צ'ילי-ליים
. זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. מתכונים דומים: סלט קיץ בגריל עם תירס, פלפלים ורוטב צ'ילי-ליים, דג בס צלוי ברוטב צ'ילי תאילנדי, ו בס פסים ורוטב לימון משומר עם גזר בגריל.

הוראות

1
מחממים גריל חיצוני לחום גבוה ושמן קל באח.
מרכיבים שתצטרך
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
2
להקציף שום, גרידת ליים, חומץ אורז, רוטב דגים, מיץ ליים, רוטב פלפל צ ' ילה, ושמן שומשום בקערת זכוכית.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
1 1/2 כוסות רוטב שזיפים1 1/2 כוסות רוטב שזיפים
רוטב דגיםרוטב דגים
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
קורצים שומשום לבןקורצים שומשום לבן
2 כפות שמן בוטנים קלויים או שמן צמחי2 כפות שמן בוטנים קלויים או שמן צמחי
בקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק אחד (340 גרם) רוטב חמוץ מתוק, מחולק
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
מברשת שני הצדדים של פילה בס ים עם שמן צמחי ומפזרים קלות עם מלח.
מרכיבים שתצטרך
פילה Seabassפילה Seabass
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
4
מבשלים על הגריל שחומם מראש עד שהדגים אטומים, מראה סימני גריל טובים, וקפיצים בחזרה כאשר נלחץ קלות, 3 עד 4 דקות לכל צד.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
סמבל (משחת צ'ילי שום)סמבל (משחת צ'ילי שום)
5
להעביר פילה לצלחת הגשה.
6
להקציף רוטב שוב; לטעום ולהתאים תיבול.
מרכיבים שתצטרך
למרקם חלק וניתן למריחהלמרקם חלק וניתן למריחה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
7
טפטוף רוטב על דגים חמים.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
8
מפזרים פילה עם עלי כוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טרייהכוסברה טרייה

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

Seabass עובד ממש טוב עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. הפינו גריג ' יו המשגשג עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 15 דולר לבקבוק.
לשגשג פינו גריג ' יו
לשגשג פינו גריג ' יו