קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות6
ציון בריאות2
מגזין

דייסת שזיף נורבגית עם רוטב וניל

דייסת שזיף נורבגית עם רוטב וניל
מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. לכי לחנות וקחי מיץ תפוחים, סוכר מגורען, שמנת ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הסקנדינבי. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון spoonacular של 24%. מתכונים דומים: דייסת תאנה ושזיף, דייסת שזיף קינמון, ו קרם אוכמניות נורבגי עם לבנדר ווניל.

הוראות

1
מערבבים נתחי חמאה, ½ כוס סוכר מגורען, סוכר חום, ושמנת בסיר 1 ליטר. מבשלים מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מתעבה ומגיע לרתיחה מלאה (5 עד 8 דקות). מערבבים וניל. להפריש לבוא לטמפרטורת החדר.הפוך את דייסת השזיף: קוצצים את השזיפים לחתיכות קטנות ½ אינץ', הסרת הבורות כמו שאתה הולך. יש קערה גדולה בקרבת מקום כדי לאסוף את בשר השזיף וכל מיץ המצטבר כמו שאתה עובד. לזרוק את חתיכות שזיף עם מיץ לימון הנותרים 4 כוסות סוכר.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
כָּתֵףכָּתֵף
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
דגנים חמיםדגנים חמים
בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכךבצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
1 עד 2 כפות מיץ לימון, אופציונלי1 עד 2 כפות מיץ לימון, אופציונלי
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
עוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעיםעוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מוסיפים את מיץ התפוחים וכל מיץ שזיפים שהצטבר.
מרכיבים שתצטרך
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
עוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעיםעוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעים
3
תן לתערובת לשבת כעשרים דקות.בחר סיר גדול, רחב עם תחתית כבדה.
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
מוסיפים את תערובת השזיף ומביאים אותו לרתיחה נמוכה ואיטית על חום בינוני-נמוך. זה יכול לקחת חצי שעה או יותר. אל תמהר. מערבבים את התערובת לעתים קרובות גירוד התחתון של הסיר כדי לוודא הפרי לא מקל או לשרוף. לאחר הרתיחה הנמוכה מושגת להתאים את החום ולאפשר לו להרתיח עוד 20-25 דקות, ברפרוף את כל קצף מתפתח על גבי. המרקם חשוב, אתה לא רוצה לבשל או מעל מערבבים את הפרי עד כדי כך שהוא נשבר יותר מדי.צור slurry עם עמילן תפוחי אדמה. כבה את החום וטפטוף איטי בעמילן, תוך ערבוב כל הזמן. מכסה את הסיר ולתת לו לשבת עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר. הדייסה מוגשת בטמפרטורת החדר עם טפטוף של רוטב וניל על כל מנה.
מרכיבים שתצטרך
עמילן תפוחי אדמהעמילן תפוחי אדמה
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכךבצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
עוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעיםעוגיות חמאה בקירור בשפופרת, מופרדים ומחולקים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר