הודו צלוי עם שום, מרווה ושומר
הודו צלוי עם שום, מרווה ושומר עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 522 קלוריות, 57 גר' של חלבון, ו 30 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 25 מנות. אם יש לך בישול תפוחים, גזר, שום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב עלי המפרץ אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגות תפוחים מקסימות כקינוח. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. הכנת המנה לוקחת כ 4 שעות ו-55 דקות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג ההודיה. נסו הודו צלוי מרווה ושום, הודו צלוי עם חמאת שום מרווה, ו פרמזן-הודו צלוי מרווה עם רוטב מרווה (מתכונים דומים).
הוראות
להביא את טורקיה לטמפרטורת החדר 1 שעה לפני הצלייה.
מניחים מדף במיקום הנמוך ביותר של התנור ולהסיר את המתלים האחרים; מחממים ל 35
הסירו את הצוואר ואת הקרביים מהתורכיה; השליכו את הכבד ושמרו את הצוואר ואת שאר הקרביים. ייבשו את ההודו מבפנים ומבחוץ עם מגבות נייר ועיבדו את החלל במלח ופלפל. חצייה 1 ראש שום לרוחב וכאלה לתוך החלל יחד עם טריזי בצל 3, התפוחים 1/2 מרווה חבורה.
מניחים את 3 טריזי הבצל הנותרים, שומר וגזר במרכז מחבת צלייה גדולה עם 1 כוס מים. מניחים מדף מעל הירקות ומניחים את חזה ההודו על המדף. עונת בכל רחבי עם מלח ופלפל. קוצצים 3 כפות מרווה, ואז להמיס 3 מקלות חמאה עם מרווה ומלח ופלפל לטעום בסיר על אש בינונית. ממלאים מזרק בשר בחמאה מרווה ומזריקים אותו לתוך השדיים, הרגליים והירכיים; להמשיך עד שהשתמשת כמחצית חמאה מרווה.
מברשת את הציפור עם שאר החמאה ולקשור את הרגליים יחד עם חוט.
צולים את ההודו, חשופים, כ -1 שעה 30 דקות. לסובב את המחבת ולהמשיך צלייה עד מדחום מוכנס לתוך רשם הירך 165, 1 שעה 30 דקות עד 1 שעה 45 דקות. כבה את התנור אך השאר את תרנגול ההודו בפנים עד שהמדחום יקבע 170, 15 עד 20 דקות נוספות.
בעוד טורקיה צולה, לעשות את הרוטב: להמיס את 1 הנותרים חמאה מקל בסיר על חום בינוני.
מוסיפים את הצוואר ואת הקרביים השמורים, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד חום, כ -10 דקות. לקלף ולנפץ את הראש הנותר של שום, להוסיף אותו למחבת ומבשלים עד הזהב, על 2 דקות.
מוסיפים את המרק ואת עלי המפרץ, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, על 2 שעות. השליכו את עלי המפרץ, הצוואר והקרביים.
להעביר את טורקיה ללוח חיתוך ולתת לנוח 20 עד 30 דקות לפני גילוף.
מעבירים את הירקות לבלנדר.
יוצקים את הטפטוף לתוך כוס מדידה נוזלית ולרפרף את השומן.
מוסיפים 1 כוס טפטוף ואת הקמח לבלנדר ומחית עד חלקה.
לטאטא את שאריות ירקות ומרק לתוך תערובת מרק. מביאים לרתיחה, ואז מבשלים עד שהרוטב חלק, כ -10 דקות. מערבבים בחומץ בלסמי; מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים את ההודו למגש ומקשטים עם כל מרווה שנותרה. תחרוט את ההודו ותגיש עם הרוטב.