המרכיב הסודי (זעפרן): סלט חצילים קלוי עם יוגורט זעפרן
המרכיב הסודי (זעפרן): סלט חצילים קלוי עם יוגורט זעפרן עשוי להיות רק את המנה בצד אתה מחפש. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה סביב 6 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 165 קלוריות. המתכון הזה מכסה %11 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מ רציני אוכל יש 168 אוהדים. גשו לסופר וקנו פלפל טרי, מים, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן ראשוני וצמחוני דיאט. זמן הכנת המתכון כ 15 דקות. נסו המרכיב הסודי (זעפרן): זעפרן אורז תפוז פילאף עם אורזו וצנוברים, המרכיב הסודי (זעפרן): מולים עם זעפרן ועגבניות, ו יוגורט זעפרן אורז עם עוף וחציל (מתכונים דומים).
הוראות
במסננת גדולה, לזרוק את החצילים עם המלח. אפשר לנקז מעל הכיור במשך 30 דקות. אין לשטוף. מחממים את המטגן.
לזרוק את החצילים עם שמן זית על סחף או קלף מצופה גיליון אפייה. מסדרים את החצילים בשכבה אחת, קרובים זה לזה, על תבנית האפייה. מטגנים בשליש העליון של התנור, אבל לא ישירות מתחת לטוחן, ערבוב 3 פעמים, עד החצילים הוא רך ורק מתחיל לחרוט, 25 עד 30 דקות. להפריש להתקרר.
בעוד חצילים צולים, לשלב את הזעפרן ומים חמים בקערה קטנה, ולאפשר תלול. ברגע שהחציל קריר, מערבבים יחד את הזעפרן, את המים שלו ואת היוגורט במעבד מזון קטן. מתבלים במלח ופלפל.
מסדרים את החצילים בשכבה אחת על מגש רחב. למעלה עם רוטב יוגורט זעפרן, אז עלי בזיליקום, ולבסוף צנוברים.