וופלים שמרים
הוופלים השמרים הם צמחוני ארוחת בוקר. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 83 קלוריות, 2 גרם של חלבון ו4 גרם של שומן. והוא יספק כ 30 מנות. גשו לסופר וקנו מלח, חלב, סירופ ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -30 דקות. מתכונים דומים: דלעת נוטלה דונאטס (מהסוג השמרני!), וופל בלגי מלא-ללא גלוטן וופלים טבעוניים aka Wowwy, ו וופלים BBB.
הוראות
בקערה גדולה, לשלב את החלב, 1/2 כוס חמאה מומסת, קמח, שמרים, ביצים, אגבה ומלח לטאטא עד חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לעמוד עד שהבלילה תפוחה מאוד, בערך 2 שעות בטמפרטורת החדר (או מכניסים למקרר בין לילה).
מחממים מגהץ ואפלים ומברישים אותו בחמאה מומסת. מערבבים בעדינות את הבלילה כדי להוציא את האוויר. עבור כל אצווה, למלא את ברזל ופל על שני שלישים מלאים (הבלילה תתפשט ועולה); לצחצח את ופל עם חמאה מומסת לפי הצורך.
מבשלים את הוופלים עד זהוב ופריך.
מעבירים מיד את הוופלים מהברזל לצלחות, או מחממים אותם בתנור.
מגישים את הוופלים עם סירופ, פירות טריים וחמאה רכה.