חזה בקר מבושל ביין אדום עם רוטב חזרת ודיסקיות מעופפות של דודה רבקה
חזה בקר מבושל ביין אדום עם רוטב חזרת ודיסקיות מעופפות של דודה רבקה היא מנה עיקרית ללא מוצרי חלב . מתכון זה מספיק ל-8 מנות. מנה אחת מכילה 911 קלוריות , 58 גרם חלבון ו -48 גרם שומן . תמורת 5.21 דולר למנה , מתכון זה מכסה 36% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. זה יהיה להיט באירוע חנוכה שלכם. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. לכו לחנות וקנו ציר עוף, חזרת, קמח מצה ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כ -6 שעות ו-25 דקות . 4 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכוונים אותו שוב. הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון ספונקולרי של 73% , וזה ציון מוצק. חזה בקר מבושל ביין אדום , בקר מבושל ביין אדום , ובקר מבושל בבירה ברוטב דינג דאנג גוד דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
להכנת הבריסקט: חממו את התנור מראש ל-325 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
ממלאים סיר קטן במים, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
3
מוסיפים את השום, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במהירות עד לריכוך קל, כדקה. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השום לקערה עם מי קרח. קולפים כשהוא קר מספיק כדי לטפל בו.
מרכיבים שתצטרך
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
4
ערבבו את הקמח, המלח והפלפל בצלחת גדולה ורדודה או מגש גדול.
מרכיבים שתצטרך
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
שזיפים מבושלים או פירות אחרים
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
5
מוסיפים את חזה הבקר ומעבירים אותו לציפוי מכל הצדדים. מנערים את העודפים.
מרכיבים שתצטרך
סוכר אדום גס
6
מחממים את השמן בסיר גדול עם מכסה או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה עד שכמעט מעלה עשן.
מוסיפים את הבשר ומבשלים, תוך כדי הפיכה תכופה, עד להשחמה טובה, כ-6 עד 8 דקות מכל צד.
8
מעבירים לצלחת או מגש ושופכים את כל השומן מלבד 2 כפות. מוסיפים את הבצל והשום הקלוף. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, עד להזהבה, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
9
יוצקים את היין ומערבבים כדי לאסוף שאריות שחומות בתחתית הקדירה. מוסיפים את רסק העגבניות ומוסיפים את עלי הדפנה והטימין. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מבשלים במהירות, תוך ערבוב תכוף, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')
2 כוסות שיני שום
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
10
יוצקים פנימה את הציר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את חזה הבקר. מכסים היטב בנייר כסף, לאחר מכן מכסים את הסיר במכסה.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
ציוד שתשתמש בו
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
11
מעבירים לשליש התחתון של התנור ואפים עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות, 3 עד 4 שעות.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
12
להכנת רוטב חזרת: ערבבו את חזרת, חומץ, מיונז, עירית ומיץ לימון בקערה קטנה. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה ותבלו במלח ופלפל. אמורה להיות לכם בערך כוס אחת. שמרו בקירור עד להגשה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב חזרת
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
1/4 פאונד תפוחי אדמה שעווה, חתוכים לקוביות בגודל 1/4 אינץ'
(רצוי Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
13
להכנת הדיסקיות: טורפים יחד את ציר הבצק, הביצים והמרגרינה בקערה קטנה. מוסיפים את המלח וקמח המצות עד לקבלת בצק רך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לצינון מלא, כשעה. מרתיחים סיר גדול של מים מומלחים על אש גבוהה. מעבדים כף אחת של בצק בכל פעם, בעזרת ידיים רטובות, יוצרים מהבצק דיסקיות ברוחב של כ-3.5 ס"מ ועובי של כ-1.5 ס"מ. אמורות להיות לכם כ-18 דיסקיות. מניחים אותן למים הרותחים ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהדיסקיות תפוחות ומבושלות לחלוטין, 30 עד 35 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
¼ כוס קמח גדושה
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
בייקון מעושן חתוך עבה, חתוך לקוביות
שמן לטיגון, רצוי קנולה
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
1 בצל צהוב גדול, חתוך לשמיניות
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניות
חבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבן
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
14
מעבירים את הבשר מהקדירה למשטח חיתוך ומכסים אותו באופן רופף בנייר כסף.
ציוד שתשתמש בו
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
15
הניחו לנוח 15 דקות. סננו בעדינות את פני הנוזלים בקדרה בעזרת כף כדי להסיר כמה שיותר שומן.
16
הסר וזרוק את עלי הדפנה.
מרכיבים שתצטרך
עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')
17
מוסיפים את הדיסקיות לנוזל הבישול ומבשלים על גבי הכיריים על אש בינונית, מכוסה, עד שהן משחימות וספגות חלק מהרוטב, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
הצעת הגשה: להגיש על פסטה
ציוד שתשתמש בו
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
18
פורסים את החזה דק בזווית, כנגד סיבי החזה. מסדרים את הפרוסות על צלחת הגשה מחוממת ומורחים מעל מעט מקרם חזרת בעזרת כף.
מרכיבים שתצטרך
רוטב חזרת
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
19
מניחים את הדיסקיות בצד ומזלפים מעל את הרוטב במחבת.