חזה עוף צלוי ברוטב פינו נואר
מנה אחת מכילה 148 קלוריות, 6 גרם של חלבון ו7 גרם של שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לך לחנות ותביא פינו נואר, חמאה, מרק עוף דל נתרן, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: רוטב חמוציות עם פינו נואר, רוטב חמוציות חריף עם פינו נואר, ו סלמון מפוצל ברוטב פינו נואר ברי.
הוראות
מפזרים קורנית, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, רוזמרין באופן שווה על פני עוף. לדלות עוף בקמח; לנער את עודף קמח.
מחממים 1 1/2 כפיות שמן במחבת גדולה על חום בינוני גבוה.
הוסף 4 חצאי חזה עוף למחבת; לבשל 2 דקות או עד השחמה. הפוך עוף מעל; לבשל 1 דקה.
הסר עוף מהמחבת. חזור על ההליך עם הנותרים 1 1/2 כפיות שמן ועוף שנותר. מסדרים עוף בשכבה אחת על המדף של מחבת צלייה מצופה ספריי בישול; מתלה מקום במחבת.
אופים ב 425 במשך 12 דקות או עד מדחום מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של רשם עוף 16
הסר מהתנור. לכסות ולתת לעמוד 10 דקות.
מחממים סיר בינוני על חום בינוני-גבוה. מחבת עם ספריי בישול.
להוסיף שאלוט לסיר; לטגן 30 שניות, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים ביין, מגרד מחבת כדי לשחרר חתיכות השחמה. להגדיל את החום גבוה; להביא לרתיחה. מבשלים 10 דקות או עד היין מצטמצם 1 כוס.
להוסיף מרק; לבשל 16 דקות או עד תערובת מרק מצטמצם 1/3 כוס.
הסר מהחום; מערבבים הנותרים 1/4 כפית מלח, נשאר 1/4 כפית פלפל, וסוכר. בהדרגה להוסיף חמאה, ערבוב כל הזמן עם מקצף עד חלקה.