חלה
חלת המתכון יכולה לספק הכמיהה היהודית שלך בערך 45 דקות. מנה זו מכילה כ 18 גרם חלבון 38 גרם של שומן, וסך הכל 593 קלוריות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חנוכה. אם יש לכם מלח כשר, שמן canolan, ביצים, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. נסו חלה, חלה, ו חלה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את החלב בסיר קטן על אש נמוכה רק עד שהוא חם למגע.
לזרוק את הקמח לתוך קערה גדולה ולעשות באר במרכז.
מוסיפים את השמרים לבאר יחד עם כמה טיפות של דבש ו 1/2 כוס או כך של חלב חם.
בואו לעמוד עד קצף, על 10 דקות.
בקערה נפרדת משלבים את החלב והדבש הנותרים, את השמן ואת 3 הביצים. מערבבים יחד.
מוסיפים את המלח ומערבבים שוב. בהדרגה מערבבים את תערובת הנוזל לתוך הקמח, על 1/2 כוס בכל פעם. כאשר הבצק הופך דביק וקשה לערבב, לזרוק על משטח משוריין ללוש אותו ביד, הוספת קצת יותר קמח במידת הצורך כדי לשמור אותו דבק, עד חלקה וגמיש.
ללוש את הבצק לכדור. סליק עוד קערה גדולה עם שמן, להוסיף את הבצק, ולהפוך להחליק את פני השטח עם שמן. מכסים במטלית לחה ולתת לעמוד במקום חם עד כפול בגודל, 1 עד 1 1/2 שעות.
קו 2 דפי אפייה עם נייר קלף. בעדינות אגרוף הבצק למטה ולהפוך אותו על משטח מקומח. מחלקים את הבצק לארבע מנות שוות, עובדים עם מנה אחת בכל פעם ושומרים על השאר מכוסה במטלית לחה. מחלקים חלק אחד של בצק לשלוש חתיכות שוות לגלגל כל חתיכה לתוך חבל על 1 רגל ארוכה מעט מחודדות בקצוות. קו החבלים זה לצד זה בצד אחד של תבנית האפייה וצמים אותם, צובטים את הקצוות כדי לאטום ולתקוע אותם מתחת. חזור על תהליך זה עם הבצק שנותר עד שיש לך ארבעה כיכרות קלוע יפה. לכסות עם מטלית לחה ולתת לעמוד עד כמעט כפול בגודל, עוד 25 דקות בערך.
מקציפים קלות את הביצה הנותרת ומברישים אותה מעל צמרות הלחם.
מפזרים את זרעי ניגלה או שומשום.
אופים את הכיכרות עד חום זהוב, 20 עד 30 דקות.
קטעים מתוך Balaboosta מאת עינת אדמוני (ספרי אומן). זכויות יוצרים © 201
תמונות של קוונטין בייקון.