חמאת בוטנים קרמל בראוניז סחרחר
חמאת בוטנים קרמל בראוניז הוא קינוח אמריקאי. מנה אחת מכילה 274 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -18 גרם שומן . תמורת 45 סנט למנה , מתכון זה מכסה 6% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. והוא יספק כ 24 מנות. אם יש לכם ביצים, סוכר מוסקוודו חום, אבקת אספרסו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. 13 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. מההכנה ועד הצלחת, מתכון זה לוקח כשעתיים ו-20 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי לא כל כך גדול של 21% . נסו בראוניז סבבה של חמאת עוגיות קרמל , בראוניז פאדג'י מתפתל בחמאת בוטנים , ובראוניז סחרחר של עוגיות וקרם עם חמאת בוטנים שוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מביאים את השמנת לרתיחה על אש נמוכה בסיר קטן.
מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן על אש גבוהה ומבשלים ללא ערבוב עד לקבלת חום ענברי. טורפים פנימה באיטיות את השמנת החמה עד לקבלת תערובת חלקה ומבשלים במשך דקה.
מסירים מהאש וטורפים פנימה חמאת בוטנים, סירופ תירס, מלח ים ו-1/8 כפית תמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לקערה ומצננים עד להסמכה בטמפרטורת החדר, כ-30 דקות.
שים רשת באמצע התנור וחממו מראש את התנור ל-325 מעלות פרנהייט. מרפדים תבנית אפייה בגודל 9 על 13 אינץ' בנייר כסף, ומשאירים תליה על הקצוות הצרים. מרססים את נייר הכסף והמחבת בתרסיס נון-סטיק.
שלבו את החמאה, השוקולד הלא ממותק, 2 אונקיות השוקולד המריר ואבקת האספרסו בקערה בינונית מעל סיר עם מים רותחים.
נותנים לשוקולד להימס על אש נמוכה, תוך ערבוב תכוף עד לקבלת מרקם חלק.
מסירים מהאש ומצננים מעט, כ-5 דקות.
בקערה גדולה טורפים את הביצים, שני הסוכרים, הווניל והמלח עד לקבלת תערובת חלקה.
טורפים פנימה את תערובת השוקולד המומס עד לאיחוד. מגרדים את דפנות הקערה. מקציפים פנימה את הקמח ב-2 תוספות (הבלילה תהיה סמיכה). מערבבים פנימה את 4 האונקיות הנותרות של שוקולד מריר קצוץ.
מגרדים מחצית מהבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. בעזרת כף, מורידים כדורים של מחצית מקרמל חמאת הבוטנים כל 2 סנטימטרים מעל החלק העליון של הבלילה. מוסיפים בזהירות את יתרת הבלילה ומחליקים על הקרמל. מחליקים את החלק העליון ומפזרים את הקרמל הנותר מעל. השתמש בסכין חמאה כדי לסובב את הבלילה כדי לקבל אפקט שיש.
אופים עד שהחלק העליון מתייצב אך עדיין רך והשוליים תפוחים ורק מתחילים להתרחק מדפנות התבנית, כ-23 עד 25 דקות. קיסם שיוחדר במרכז ייצא עדיין דביק (היו אמיץ!--אפייה נמוכה של הבראוניז היא אחד הסודות למרקם הפושטי שלהם).
מעבירים את התבנית לרשת לצינון מלא.
לנתחים הכי מסודרים, מקררים את התבנית כ-20 דקות לפני שחותכים את הבראוניז. בעזרת נייר הכסף, מרימים את לוח הבראוניז מהתבנית. מקלפים בזהירות את נייר הכסף ומניחים את הבראוניז על קרש חיתוך גדול. בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את הבראוניז ל-48 ריבועים. (ניתן לשמור את הבראוניז בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים; ניתן גם להקפיא אותם, עטופים היטב, עד שבועיים).
יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti
קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם הבחירות המובילות שלי לבראוניז. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. אתה יכול לנסות את Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-23 דולר לבקבוק.
![מדיצ'י ארמטה קונצ'רטו למברוסקו רג'יאנו]()
מדיצ'י ארמטה קונצ'רטו למברוסקו רג'יאנו
אדום אודם עז עם ניחוחות נעימים מתמשכים ופירותיים. יבש אך פירותי בו זמנית. רך ורענן בחיך.