קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות4
ציון בריאות21
מגזין

חציל ברוטב קארי-קוקוס

חציל ברוטב קארי-קוקוס
צריך ללא גלוטן, ורוטב צמחוני? חציל ברוטב קארי-קוקוס יכול להיות מתכון מצוין לנסות. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 1620 קלוריות, 22 גרם חלבון ו 143 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %50 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מלח, מיץ לימון, מקל קינמון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: חציל קוקוס קארי, הודו בקארי ירוק תאילנדי וקציץ בשר קישואים ברוטב קארי ירוק חלב קוקוס, ו רוטב קארי קוקוס.

הוראות

1
מחממים 1/4 כוס של הגהי בסיר גדול מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומפזרים את אבקת הקארי. מבשלים ומערבבים במשך כמה דקות עד הבצלים רכים.
מרכיבים שתצטרך
בצל לבן, חתוך לקוביותבצל לבן, חתוך לקוביות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
גיגי
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
2
מוסיפים את קשיו, קוקוס מגורר, חלב קוקוס, ומרק ירקות. להביא עד רתיחה ומבשלים במשך 15 עד 20 דקות. בינתיים, להכין את החצילים.
מרכיבים שתצטרך
קוקוס מגוררקוקוס מגורר
1/2 כוס צנוברים, קלויים1/2 כוס צנוברים, קלויים
צ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץצ'ילי מצנפת סקוטי, קצוץ
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
קשיוקשיו
3
חותכים את החצילים לחתיכות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
4
מחממים את 1/4 כוס הגהי הנותרת במחבת עמוקה או בתנור הולנדי ומוסיפים את החצילים. מבשלים ומערבבים עד החציל מקבל חרוך ודביק.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
גיגי
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
5
מחית את רוטב הקוקוס עם בלנדר ידני, עד שהוא די חלק.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ציוד שתשתמש בו
בלנדר טבילהבלנדר טבילה
6
יוצקים את הרוטב על החצילים וזורקים את מקל הקינמון וצ ' ילה. מתבלים במלח, לפי הטעם, ומבשלים במשך 15 דקות עד עבה. תן לחיצה של לימון כדי להאיר את הטעם, מקשטים עם עלי נענע, ומגישים עם אורז בסמטי מאודה ו/או לחם שטוח.
מרכיבים שתצטרך
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
אורז בסמטיאורז בסמטי
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
לחם שטוחלחם שטוח
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
6 עגבניות, קלופות וקצוצות6 עגבניות, קלופות וקצוצות
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
7
שים את החמאה בסיר כבד על חום מתון, לסובב את הסיר סביב כדי להבטיח שהוא נמס לאט ולא לרחוש או חום. להגביר את החום ולהביא את החמאה לרתיחה. כאשר פני השטח מכוסים קצף, מערבבים בעדינות ולהפחית את החום להגדרה הנמוכה ביותר האפשרית. מבשלים בעדינות, חשוף, ללא הפרעה במשך 45 דקות, עד מוצקי החלב בתחתית המחבת הפכו חום זהוב והחמאה על גבי שקוף. מסננים את הגהי דרך מסננת מרופדת עם כמה שכבות של גזה. הגיי צריך להיות ברור לחלוטין ריח אגוזים; לשפוך לתוך צנצנת זכוכית חותם בחוזקה.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
גיגי
בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
מים נוספיםמים נוספים
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
גב שומן חזירגב שומן חזיר