חציל ברוטב קארי-קוקוס
צריך ללא גלוטן, ורוטב צמחוני? חציל ברוטב קארי-קוקוס יכול להיות מתכון מצוין לנסות. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 1620 קלוריות, 22 גרם חלבון ו 143 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %50 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מלח, מיץ לימון, מקל קינמון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: חציל קוקוס קארי, הודו בקארי ירוק תאילנדי וקציץ בשר קישואים ברוטב קארי ירוק חלב קוקוס, ו רוטב קארי קוקוס.
הוראות
מחממים 1/4 כוס של הגהי בסיר גדול מעל להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומפזרים את אבקת הקארי. מבשלים ומערבבים במשך כמה דקות עד הבצלים רכים.
מוסיפים את קשיו, קוקוס מגורר, חלב קוקוס, ומרק ירקות. להביא עד רתיחה ומבשלים במשך 15 עד 20 דקות. בינתיים, להכין את החצילים.
חותכים את החצילים לחתיכות.
מחממים את 1/4 כוס הגהי הנותרת במחבת עמוקה או בתנור הולנדי ומוסיפים את החצילים. מבשלים ומערבבים עד החציל מקבל חרוך ודביק.
מחית את רוטב הקוקוס עם בלנדר ידני, עד שהוא די חלק.
יוצקים את הרוטב על החצילים וזורקים את מקל הקינמון וצ ' ילה. מתבלים במלח, לפי הטעם, ומבשלים במשך 15 דקות עד עבה. תן לחיצה של לימון כדי להאיר את הטעם, מקשטים עם עלי נענע, ומגישים עם אורז בסמטי מאודה ו/או לחם שטוח.
שים את החמאה בסיר כבד על חום מתון, לסובב את הסיר סביב כדי להבטיח שהוא נמס לאט ולא לרחוש או חום. להגביר את החום ולהביא את החמאה לרתיחה. כאשר פני השטח מכוסים קצף, מערבבים בעדינות ולהפחית את החום להגדרה הנמוכה ביותר האפשרית. מבשלים בעדינות, חשוף, ללא הפרעה במשך 45 דקות, עד מוצקי החלב בתחתית המחבת הפכו חום זהוב והחמאה על גבי שקוף. מסננים את הגהי דרך מסננת מרופדת עם כמה שכבות של גזה. הגיי צריך להיות ברור לחלוטין ריח אגוזים; לשפוך לתוך צנצנת זכוכית חותם בחוזקה.