טימין-תפוחי אדמה קלויים עם חומץ בלסמי
צריך ללא גלוטן ותוספת טבעונית? תפוחי אדמה צלויים קורנית עם חומץ בלסמי יכול להיות מתכון עצום לנסות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 3 גר' של חלבון, 0 גרם של שומן, וסך הכל 190 קלוריות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה אדומים, טימין, מלח שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: קציצות עם חומץ בלסמי, טימין ופרמזן פירה, סלק קלוי עם חומץ בלסמי, שום ותימין, ו עוגיות שמן זית עם לימון, טימין, וחומץ בלסמי קצפת: Thyming מוזר.
הוראות
מניחים תפוחי אדמה בקערה גדולה. בנדיבות לרסס תפוחי אדמה עם תרסיס nonstick. זרוק למעיל.
מפזרים 3 כפות טימין ומלח שום. זרוק למעיל. ריסוס גדול מסגרת אפייה עם תרסיס nonstick. סדר תפוחי אדמה, בצד לחתוך למטה, על הסדין. צלי תפוחי אדמה עד רך וזהוב חום, הופך כל 15 דקות צלייה על 45 דקות בסך הכל.
בינתיים, מערבבים חומץ וסוכר בסיר קטן כבד על חום גבוה עד שהסוכר מתמוסס. מרתיחים עד הנוזל מצטמצם 2/3 כוס, על 10 דקות.
מערבבים ב הנותרים 1 כף טימין.
להעביר תפוחי אדמה לצלחות.
טפטוף קצת סירופ בלסמי על תפוחי אדמה.
למנה: קלוריות, 208; סה " כ שומן, 1 גרם; שומן רווי, 0.5 גרם; כולסטרול,